FOKUS PÅ ROLLEMODELLER (2015)

I dag åpnet den 18. Barnefilmfestivalen i Kristiansand og årets festival retter ekstra fokus på rollemodellene og forbildene barn får se på film.

FOKUS PÅ ROLLEMODELLER (2015)

FOKUS PÅ ROLLEMODELLER (2015)
FOKUS PÅ ROLLEMODELLER (2015)
FOKUS PÅ ROLLEMODELLER (2015)
I dag åpnet den 18. Barnefilmfestivalen i Kristiansand og årets festival retter ekstra fokus på rollemodellene og forbildene barn får se på film.

- Det finnes så mange forskjellige typer rollemodeller og i dokumentaren finner vi rollemodeller og forbilder med sanne historier. Jeg tenker det er viktig å fokusere på hva det har å si når de ser andre barn på lerretet når disse er glade, triste, sinte, har problemer eller suksess? Tema er både viktig og interessant og det blir spennende å høre filmskapernes egne tanker rundt dette, sier festivalsjef Danckert Monrad-Krohn.

I samarbeid med Sørnorsk filmsenter arrangerer Barnefilmfestivalen seminaret Dokumentarens rollemodeller - positive forbilder og forbilder som sliter med å finne veien frem. Filmene som skal diskuteres i seminaret er Idas dagbok av August B. Hansen, Jeg er Kuba av Åse Sveinheim Drivenes og Dans for livet av Erlend Eirik Moe.

- Disse filmene viser ulike og spennende rollemodeller for barn; I Idas dagbok møter vi en ung kvinne som begynte å skade seg selv da hun var 10 år gammel, i Jeg er Kuba møter vi en liten gutt som må ta ansvar for lillebroren sin når foreldrene reiser til et annet land for å jobbe og i Dans for livet møter vi ei jente som satser alt på halling solodans, forklarer Monrad-Krohn.

VÅRENS STORE FILMFEST

Barnefilmfestivalen arrangeres 21. til 26. april og er Norges største og viktigste kulturarrangement for barn og en av Europas ledende filmfestivaler for denne målgruppen. I år viser festivalen 85 filmer fra 22 land. Blant filmene er den danske storsatsningen Skammerens datter, den svenske Min lille søster som vant pris i Berlin og den Oscar-nominerte animasjonsfilmen Sangen fra havet. I tillegg vises blant annet Sci-Fi thrilleren Boy 7, Confetti Harvest av den norsk-nederlandske regissøren Tallulah Hazekamp Schwab og det blir premiere på kortfilmen Snømann som er regissert av Iain Forbes fra Lillesand.

I tillegg til å vise barne- og ungdomsfilmer arrangeres det workshops, kurs og verksteder som skal bidra til å utvikle barnefilmskapere ytterligere. Blant dem et skriveverksted der norske og polske filmskapere skal jobbe fram filmprosjekter for barn. En av mentorene på dette skriveverkstedet er manusforfatteren Phillip LaZebnik som blant annet har skrevet manus til Disney-filmene Pocahontas og Mulan og DreamWorks-filmene Prinsen av Egypt og Veien til Eldorado.

 

PRISDRYSS

Lørdag 25. april skal det deles ut flere priser: Film&Kinos barnefilmpris på 75.000 kroner til beste utenlandske barnefilm, ECFA-prisen der vinneren automatisk går videre til kåringen av Europas beste barnefilm, beste ungdomsfilm kåres av en lokal jury og Dyreparkprisen gis til publikumsfavoritten.

Finn film

Vi fant 0 filmer som passer søket