Prisvinnere kåret (2016)

Prisvinnere kåret (2016)
Prisvinnere kåret (2016)
Prisvinnere kåret (2016)
Prisvinnere kåret (2016)
Barnefilmprisen 2016 gikk til den nederlandske filmen Little Gangster, ECFA-prisen gikk til den franske filmen New Kid, publikum valgte Detektivklubben til sin favoritt og ungdomsjuryen kåret El Clasico til sin vinner.

Prisutdelingen avslutter den 19. Barnefilmfestivalen i Kristiansand, som i løpet av seks dager viser 108 filmer fra 29 land.

 

Barnefilmprisen til festivalens åpningsfilm

Barnefilmprisen går til den beste filmen i hovedprogrammet. Juryen valgte den nederlandske Little Gangster som er regissert av Arne Toonen. Juryen sa blant annet at filmen er et oppkomme av oppfinnsomhet og originalitet.

Barnefilmfestivalens filmpris er på kr. 75.000,- og gis til «Beste utenlandske barnefilm». Pengene går til distributøren som importerer filmen og setter den opp på kino i Norge. Juryen besto av journalist og forfatter Fredrik Wandrup, forfatter og filmskaper Endre Lund Eriksen og programdirektør Christin Berg i Nordisk Film Kino.

- Den har en god balanse mellom lattervekkende scener og en alvorlig undertone. Filmen behandler temaet mobbing og viser at dette ikke bare foregår i barnemiljøer, sa juryen i sin begrunnelse.

Little Gangster handler om elleve år gamle Rik Boskamp som skulle ønske han hadde en annen far. En som ikke er en pinglete kløne som aldri tar igjen, ikke engang når Rik blir plaget. Da Rik og faren skal flytte, finner han på tidenes plan inspirert av mafiafilmer. Fra nå av heter han Rikki Boskampi og overbeviser alle i det nye nabolaget om at faren hans er en fryktet mafiaboss.

 

ECFA-prisen til New Kid

For femte gang delte Barnefilmfestivalen ut ECFA-prisen. Her går vinneren automatisk videre til kåringen av Europas beste barnefilm. Juryen besto av Chloé Faulkner (Norge), Lina Užkuraitytė (Litauen) og Nils- Thomas Andersson (Sverige). Vinneren ble den franske New Kid og juryen begrunnet det blant annet med at filmen våger å ta sitt publikum på alvor. Filmen er regissert av Rudi Rosenberg. - Den imponerte oss med sin varme og naturlige skildring av de vanlige utfordringene som barn møter i oppveksten. [...] Med sin sjarm og humor traff denne filmen våre hjerter, sa juryen i sin begrunnelse. New Kid handler om Benoit som flytter til storbyen Paris. Hans første uke på den nye skolen går ikke helt etter planen. Den kule gjengen gjør narr av han og de eneste som tar han imot er de som har havnet utenfor og nerdene. Heldigvis blir han kjent med Johanna, som Benoit faller pladask for. Men hun er også fasinert av de kule gutta og forsvinner langsom vekk fra han. Så finner Benoit ut at det å lage fest for hele klassen er en god ide. Det kan være hans sjanse til å bli populær og få Johanna tilbake...

 

Dyreparkprisen til detektivfilm

Også publikum hadde også sitt å si, og de stemte frem den estisk-finske filmen Detektivklubben som er regissert av Margus Paju som sin favoritt.

Detektivklubben handler om ti år gamle Mari som har foreldre som jobber hele tiden og hun henger mest med farfaren Peeter. Han er professor og lager hemmelige skattekart. Mari har en detektivklubb med sine tre bestevenner og sammen løser de farfarens gåter. En dag rammes byen av en mystisk gift som gjør at de voksne oppfører seg som barn. Legene vet ikke hva de skal gjøre. Like før farfaren blir tatt av giften forteller han at det finnes en motgift. Detektivgjengen får en gammel notatbok full av ledetråder og legger ut på sitt største og viktigste oppdrag noensinne. De har 48 timer på å løse mysteriet!

 

UNG-prisen – beste ungdomsfilm

En egen ungdomsjury kårer beste film i konkurranseprogrammet i Filmfest UNG, og det var den irakisk-norske El Clasico som stakk av med denne prisen.

Årets jurymedlemmer er alle elever på Tangen Videregående Skole og besto av Pauline Finne Andersen, Bendik Dalen, Villiam Kleiberg Fauske, Silje Wilson Nordby, Markus Grendstad Rousseau, Fredrik Fjellvang og Krister Ingebretsen.

Juryen valgte El Clasico, regissert av Halkawt Mustafa til sin vinner fordi filmen forteller en inspirerende historie.

- Den er nydelig filmet og fylt med fantastiske skuespiller prestasjoner. Med et originalt manus og et sterkt budskap er El Clásico en sjarmerende og morsom film med interessante karakterer, sa juryen i sin begrunnelse.

El Clasico forteller historien om brødrene Alan og Shirwan som lever i en kurdisk småby i Irak og har aldri vært utenfor landets grenser. Alan ønsker å gifte seg med sin hemmelige kjæreste Gona, men hennes far, skomakeren Jalal, er sterkt imot dette. Alan vet Jalal er en stor fan av Real Madrid, og at han har laget et par spesialsko han ønsker å gi til Ronaldo. Brødrene legger derfor ut på et farefullt oppdrag, på en falleferdig firhjuling, med ett mål for øye: Å møte Cristiano Ronaldo.

Finn film

Vi fant 0 filmer som passer søket