Frivillig på BFF

Frivillig på BFF
Vi er på utkikk etter deg som er nysgjerrig, utadvendt og motivert til å ta i et tak. Som frivillig er du festivalens viktigste ambassadør og får mulighet til å knytte til deg verdifull arbeidserfaring.

Meld din interesse på

 

Hvilke goder får jeg som frivillig?

Blir du med i frivilligteamet til Barnefilmfestivalen får bl.a. festivalpass som gir deg adgang til alle festivalvisninger på både Barnefilmfestivalen og Filmfest UNG. Dere inviteres til flere sosiale bli-kjent-arrangementer før festivalen. Du får utdelt festival-tskjorte. Du møter garantert mange spennende mennesker, både fra filmbransjen i norge og utlandet, samt andre frivillige. Du knytter til deg nyttig arbeidserfaring fra et av landets største kulturarrangement og får en verdifull innsikt i hvordan en stor filmfestival drives. Etter endt arbeid får arbeidsattest som dokumenterer din innsats. Arbeidsoppgaver og omfang tilpasses dine ønsker så langt det lar seg gjøre.

 

Her kan du lese om de ulike arbeidsoppgavene:

 

1) Info- og akkrediteringsgruppa: Du må sørge for å være godt informert om festivalens program. Du skal kunne svare på praktiske spørsmål, inspirere de besøkende og sørge for god flyt av informasjon. Frivillige som velger dette ansvarsområdet bør kunne snakke engelsk, være utadvent, selvstendig og serviceinnstilt.

2) Arrangementsgruppa sørger for den praktiske gjennomføringen av ulike arrangementer både i forkant og i løpet av festivalen. Dette inneholder aktiviteter for barna, dekor, vakthold, rigging, servering, innkjøp m.m. – med et felles mål om å skape god festivalstemning! Vi har både bransjearrangement og publikumsarrangement. Aktiviteter rettet mot barnefamilier er for det meste på dagtid i helgene. Bransjearrangement er for det meste på kveldstid, og her er det en fordel om du er over 18 år.

3) Gjesteteam og/eller sjåfør: Hvert år inviterer vi nasjonale og internasjonale gjester til festivalen. De fleste filmgjester/jury blir møtt av gjesteteamet ved ankomst på flyplass/togstasjon/hotell, de får personlige festivalplaner og følges opp underveis. Det er en fordel om du snakker engelsk, er strukturert, selvstendig og er fleksibel på dagtid i festivalperioden. Førerkort er ønskelig, men ikke nødvendig. Det vil være rom for at noen kan få utvidede ansvarsoppgaver som jurykoordinator, sjåfør eller annet om man har mulighet og lyst til det.

4) Web & sosiale medier: Webredaksjonen leverer saker til barnefilmfestivalen.no og festivalens sosiale medier-kanaler daglig under festivalen. Skribentene produserer intervjuer med festivalens gjester og publikum, dekker arrangementer og formidler smakebiter fra filmprogrammet. Sakene legges ut både på norsk og engelsk, så gode skriveferdigheter på begge språk er nødvendig.

5) Dokumentasjon foto/film. Denne gruppa vil jobbe i tett samarbeid med "Web & Sosiale medier" og i flere tilfeller også med vår presseansvarlig. Vi trenger deg som er flink til å filme og/eller ta bilder, eller deg som har lyst til å prøve det ut for få erfaring på dette området. Festivalens stemning, ulike arrangement og filmgjester skal dokumenteres og enkelte bilder/videoer vil bli publisert før, under og etter festivalen i egne kanaler. Hvem vet? Kanskje får du også mulighet til å få bildet ditt på trykk i en avis?

6) Promo & distribusjon: Gruppa sørger for at festivalen er synlig før og under festivalen ved å distribuere programmagasiner og flyers på kafeer, butikker og andre arenaer der det er viktig for festivalen å ha informasjon tilgjengelig. Det er en fordel om du er godt kjent i byen og har førerkort, men dette er ikke noe krav.

7) Kinovert: Kinovertene bidrar på de ulike arenaene der det vises film. Arbeidsoppgavene kan variere, men noen av de viktigste er: bistå de kinoansatte med innslipp i sal, og av og til være til stede i salen under filmvisninger. For noen kan det være aktuelt å ha innledninger før filmvisninger. Utslipp av publikum og rydding/klargjøring av sal for neste visning. Bidra til å holde festivalområdene ryddige.

8) Filmverksted-assistent: Vi ser etter deg som har smilet på lur og har litt teknisk innsikt. Du vil få muligheten til å jobbe tett med profesjonelle filmskapere. Du må like å jobbe med barn, være tålmodig og fleksibel. Det er en fordel om du har mulighet til å være med flere dager etter hverandre. Verkstedene foregår på dagtid mellom kl. 9 - 14. Arbeidsoppgavene innebærer å assistere instruktørene (du får være med å sette opp animasjons-set med kamera, kulisser og pc med profesjonell programvare), assistere barna i de oppgavene de får; klipping, liming, tegning og modellering i plastilina. Du får opplæring i grunnprinsippene i animasjon, og en innføring i Dragonframe, som er programmet som brukes til bl.a. i Flåklypa-filmene. Det er også en verdifull erfaring i prosjekt-deltagelse/ledelse og for lærere eller andre som vil jobbe kreativt med formidling og læring for barn og unge.

9) Seminarassistent: Som seminarassistent vil du blant annet ha ansvar for å hjelpe til med teknisk bistand før og under selve avviklingen av seminarene. Dette kan være alt i fra å teste utstyr som skal brukes, strekking av kabler samt styring av lys og lyd. Man vil samtidig kunne komme tett på de som skal holde seminarene. Avhengig av hvilke type seminarer vi har vil det variere hvilke oppgaver man kan få. Det er en fordel om man på forhånd har en viss teknisk innsikt.

Finn film

Vi fant 1 filmer som passer søket