Filmsjefen anbefaler

Filmsjefen anbefaler
Sommeren er over og høsten gjør sitt inntog, men vi i Barnefilmfestivalen ser ingen grunn til å henge med hodet av denne grunn. Tvert imot er høsten favorittårstiden vår. Det er nemlig innetid - og det betyr kinotid. Festivasjef Danckert Monrad-Krohn gir sine beste tips til hva familien kan se på kino denne høsten.

Vår barnefilmekspert, festivalsjef Danckert har tre filmer han vil anbefale familien å se på kino denne høsten. Han synes spesielt det er spennende at den svenske vinneren av Barnefilmfestivalens filmpris kommer på norske kinoer denne høsten: "Filmen Rom 213 var populær hos publikum under festivalen og vi er stolt av at Barnefilmfestivalen var først ute med å vise filmen i Norge!", sier Danckert. De to andre filmene er gjensyn med norske helter. 

ASKELADDEN – I DOVREGUBBENS HALL

Vi blir med folkehelten Espen Askeladd på hans farefulle ferd for å redde kongerikets prinsesse, så de kan bruke belønningen til å gjenoppbygge familiegården. Men dette viser seg å være vanskelig, for prinsessen er kidnappet av selveste Dovregubben; et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe. Dette er første gang Askeladden er filmatisert som spillefilm – og vi kan love en skikkelig spennende og morsom filmopplevelse!

Premiere: 29.september

ELIAS OG STOREGAPS HEMMELIGHET

Elias er tilbake og denne gangen som den nye redningsskøyta i byen. Selv om livet i byen er morsomt og spennende, synes Elias at utfordringene blir i det største laget når han oppdager at gjengen til Våghalsen, båten han reddet på havet, driver med noe mystisk inne i Storegap. Elias trenger hjelp fra sine gamle venner i Lunvik til å avsløre skurkene. En hjertevarm og spennende film om vår alles favorittskøyte!

Premiere: Filmen kommer på norske kinoer 6.oktober. Husk at Barnefilmfestivalen viser den eksklusivt på SuperSøndag 8.oktober! Les her

ROM 213 

Vinneren av Barnefilmfestivalens filmpris ble den svenske filmen ROM 213. Her møter vi 12 år gamle Elvira som skal på sommerleir, hvor hun og romvenninene Meja og Bea må bo på rom 213, hvor ingen har bodd på 60 år. Mystiske ting begynner å skje. Spøker det? Rom 213 er en superspennende film som kan få det til å gå kaldt nedover ryggen!

Premiere: 3.november

Aldersgrense: 9 år, anbefalt 11 år   

Finn film

Vi fant 0 filmer som passer søket