Barnefilmfestivalen 2018

Barnefilmfestivalen 2018
Barnefilmfestivalen 2018 arrangeres for 21.gang siste uken i april (24.-29.april), og vi gleder oss til å skape magiske øyeblikk i kinosalen!

Barnefilmfestivalen byr på norske og internasjonale filmpremierer, engasjerende dokumentarfilmer og flere prisvinnere! Dette er et av Norges største og viktigste kulturarrangement for barn, og en av Europas ledende filmfestivaler for denne målgruppen. 

I år har vi nærmere 100 filmer fra 27 forskjellige land på programmet, og filmene representerer de beste, mest spennende og engasjerende barnefilmene som lages i dag. 

PROGRAMMET KAN DU FINNE HER

DU KAN BESTILLE BILLETTER HER

 

ÅPNINGSFILM 2018

Det er den danske filmen DEN UTROLIGE HISTORIEN OM DEN KJEMPESTORE PÆRA, regissert av Philip Einstein Lipski, som får æren av å åpne festivalen i Kristiansand. Filmen er basert på en populær barnebok, kåret til beste barnefilm i Danmark og nå sett av over 250 000 dansker! På premieren 24.april får vi besøk av Philip Einstein Lipski som har laget filmen.

 

FOR DE YNGSTE

Vi gleder oss til å vise den hjertevarme nederlandske filmen MIN SJIRAFF, som er regissert av Barbara Bredero, på DEN STORE FAMILIELØRDAGEN under festivalen. Tenk deg nemlig at din aller beste venn har superlang nakke, silkemyk pels og store brune øyne! Du får også mulighet til å møte skuespilleren og filmskaperen på lørdagen.

 

FILMER DU SENT GLEMMER

For de litt eldre viser vi fantastiske SUPA MODO, om Jo (9) som drømmer om å være superhelt. En film om fantasiens kraft som gir assosiasjoner til filmer som KULE KIDZ GRÅTER IKKE. I filmen JUST CHARLIE møter du 12 år gamle Charlie, som er skolens største fotballstjerne, men som bærer på en hemmelighet. Her får vi besøk av skuespiller Harry Gilby, som spiller rollen som Charlie. I filmen FLUKTEN, som er basert på en sann historie følger vi Silvia på hennes reise til en ekte sigøynerleir!

– Det er stor bredde i historiene filmene forteller og veldig mange tar for seg samfunnsaktuelle temaer og spennende historien som barn kan kjenne seg igjen i, sier programsjef i Barnefilmfestivalen Rita Louise Haugeland. – Vi viser både spillefilmer, kortfilmer og dokumentarer: Fra storslåtte publikumsfilmer til filmer du ellers ikke ville fått opplevd på kino, og flere av filmskaperne kommer til Kristiansand!
Billetter koster kr. 70,- og kan kjøpes på bff.no, krskino.no og på Kristiansand kino. Du kan også kjøpe festivalpass og se så mye film du bare ønsker til kr. 190 ,-. Festivalpass kan kun kjøpes fysisk på Kristiansand kino.

Finn film

Vi fant 0 filmer som passer søket