Filmfest UNG program

Filmfest UNG program
Filmfestivalen Filmfest UNG arrangeres for 5. gang fra 25. - 29. april 2017. I år byr festivalen på hele 16 langfilmer, 1 dokumentar og 5 kortfilmer. Filmene har bakgrunn fra 12 forskjellige land. Her får du filmer håndplukket fra ulike festivaler, pluss noen knallbra ønskerepriser. Se rykende ferske prisvinnere fra det siste året - filmer som inspirerer, engasjerer og underholder!

Filmfest UNG er en festival for unge voksne og alle andre som liker god film. Vi viser filmer i ulike sjangere, - fra historiskdrama, romantikk, grøssere og vampyrfilmer. Filmene har et «ungt fokus» men passer for alle aldre. Vi lover det skal være noe for enhver smak! Mange av filmene er prisvinnere og vises eksklusivt på Filmfest UNG! Her får du mulighet til å se film som ellers aldri slipper til på norske kinolerret. 

Programmet i sin helhet finner du HER.

Digitalt programhefte finner du HER.

 

BADEKINO: HAISOMMER!

Nytt i år er at vi arrangerer BADEKINO i samarbeid med Aquarama 29. april kl. 19.00. 

Vi viser klassikeren HAISOMMER på storskjerm i badet. Ta plass på tribunen, i baderingen, i vannet eller på land, og få filmopplevelsen i riktig element. Haisommer (Jaws) er en kjent ameriskansk eventyrgrøsser fra 1975 regissert av Steven Spielberg. Filmen handler om en fryktinngytende hvithai, som terroriserer en idyllisk amerikansk ferieøy.

Eventen finner du HER.

 

UNGDOMSJURY

Årets Filmfest UNG-jury kommer fra Tangen videregående skole og består av: Tyra Stensland, Tonje Rønvik, Sivert Jølstad, Even Eide, Julie Reinertsen, Simon Reed, Ayat Saeid. Under prisudelingen 29. april skal de avsløre hvem de kårer til BESTE FILM!

 

REGIBESØK

På visningen av FLUEFANGEREN blir det mulighet til å møte regissør Izer Aliu. Da Aliu ble tildelt Anders Jahres kulturpris for yngre kunstnere sa juryformann, Torill Kove, følgende om hans talent: «…Hans filmer skildrer universelle medmenneskelige situasjoner og forteller historier som skremmer oss, rører oss og inspirerer oss til å reflektere over sosiale, kulturelle og politiske samfunnsforhold».

På visningen av STRAWBERRY DAYS vil det også være regibesøk, og du vil få mulighet til å møte den svenske regissøren Wictor Ericsson i salen. Vi setter av til til såkalt Q&A etter visningen, hvor publikum får sjansen til å stille spørsmål direkte til regissøren.

 

BILLETTINFO

Kr 65 pr. film, selges på krskino.no og i kiosken på Kristiansand kino. Billetter til de to retrofilmene på Aladdin koster 60,- pr film og selges i døra fra kl 17.30.

Det er fri entré på skoleforestillinger som foregår på dagtid på Aladdin Kino for festivalakkrediterte og vanlig publikum dersom det er ledig plass. Det er ikke mulig å forhåndsbestille billetter. Skoler har fortrinnsrett på plassene.

 

Programmet i sin helhet finner du HER.

Digitalt programhefte finner du HER.