Videregående

Filmfest UNG blir i år arrangert fra 29. april til 4. mai 2019. Det vises et stort og spennende skoleprogram som er tilpasset videregående skole i ukedagene. Programmet ferdigstilles i slutten av mars måned og blir da sendt til skolenes kinokontakter pr. epost. Resten av programmet slippes i slutten av mars måned.

Programmet offentliggjøres i slutten av mars måned.


GRATIS VISNINGER OG TRANSPORT FOR VGS
Støttet av Den Kulturelle Skolesekken (DKS) tilbys elever ved Videregående skoler i Vest-Agder gratis filmvisninger, samt fri transport for skoler med behov for dette. Dette gjelder både filmvisninger under Filmfest UNG og ungdomsfilmer som vises på Barnefilmfestivalen.

FAGLIG RELEVANS
Det presenteres et spennende og bredt program med spillefilmer, kortfilm og dokumentar. Det er prisvinnende filmer som vises eksklusivt på festivalen og noen ønskerepriser. Filmene har som hensikt å skape engasjement og gi grunnlag for refleksjon og diskusjon.

Filmene vil ha stor faglig relevans for eksempelvis spansk, tysk, fransk, engelsk, norsk, samfunnsfag, historie, film- og mediefag. Tematisk berører filmene blant annet oppvekst, identitet, seksualitet, globalisering, språk og aktuelle samfunnsspørsmål.

En stor del av filmene er uten undertekster eller har engelsk tekst, så her får man språktrening, både muntlig og skriftlig, med på kjøpet.

På flere av visningene vil elevene få mulighet til å møte norske og internasjonale filmskapere,
skuespillere eller relevante fagpersoner.