Festival for de minste

Det er mange barn som har sin første kinoopplevelse under Barnefilmfestivalen. Festivalen er Norges største og eldste filmfestival for barn og har lang erfaring med å sette sammen filmprogram for små og store barn.

Min første kinoopplevelse

Til de minste (3-6 år) festivaldeltakerne anbefales å prøve ut en av de kortere filmene på programmet. Velg gjerne en kortere film, eller et kortfilmprogram som er skreddersydd for de aller minste. Disse visningene varer ca. 1 time og det er mulighet for lufteturer underveis der man kan bevege på seg eller avbryte visningen tidligere uten å gå glipp av for mye. Det er lav terskel for å delta på disse visningene og det er innafor med litt lyd og snakking underveis. Det hjelper jo og at billettprisene er rimeligere under festivalen, da er det ikke så kjedelig å måtte gå før filmen er ferdig om det blir vanskelig å sitte stille.

Møt filmskaperne

På flere av festivalens filmer kan det unge publikummet møte filmskaperne og skuespillerne i salen. Hvis det er tilfellet på visningen dere velger, får barna mulighet til å stille spørsmål.


TOPP FEM FOR DE MINSTE
Her en en topp fem liste over årets festivalvisninger som er tilpasset de yngste festivalgjestene våre: 

KORTE PERLER

KUTOPPEN

KARSTEN OG PETRA PÅ SKATTEJAKT

DYRENE I HAKKEBAKKESKOGEN

BRILLEBJØRN PÅ BONDEGÅRDEN