Rekordstort forhåndssalg

I løpet av tre dager ble det solgt 9000 billetter

Saken er hentet i sin helhet fra FVN.no.
Foto og sak ved Torbjørn Witzoe. 

- Det er utrolig gøy å oppleve den enorme responsen på forhåndssalget. I år er vi er stolte av å kunne tilby både norges- og verdenspremier. At filmskapere velger å vise filmene sine for aller første gang for et publikum under Barnefilmfestivalen tar vi som en stor anerkjennelse av festivalen, sier programsjef og konstituert daglig leder Stina Ask Mikkelsen.

Barnefilmfestivalen som går av stabelen 29. april til 4. mai, arrangeres for 22. gang. I år skal det vises 96 filmer fra 28 land mot 80 filmer i fjor.

Det er to filmer fra henholdsvis Tyskland og Nederland som har verdenspremiére under festivalen. Filmene er «Bortebane» (Zu Weit Weg) av Sarah Winkenstette og «Romys salong» (Kapsalon Romy) av Mischa Kamp.

- To fantastisk flotte filmer som jeg gleder meg til å vise Kristiansadspublikummet. Det er filmer som setter seg både i magen og hjertet på en god måte, sier Ask Mikkelsen.

3 til 14 år

Vi har et bredt tilbud fra filmer som passer for de yngste på 3 år til de på 14 pluss. Hovedmålgruppen for festivalen er nok likevel aldersgruppen mellom 6 og 12 år. Det vil bli vist film fra morgen til leggetid på kvelden. De fleste skolene i Kristiansand kommer til å ta med seg elever til festivalen, sier Stina Ask Mikkelsen.

Åpningsfilmen «Min bestefar er en alien» ble raskt utsolgt. Den handler om Una og en robot som har 24 timer på å finne bestefaren som ble kidnappet av romvesener. Nils Ole Oftebro har en av hovedrollene i den norsk-kroatiske sciences fiction barnefilmen.

Til fjorårets barnefilmfestival ble det medregnet filmer som ble vist utenom selve festivaluka, solgt 18.000 billetter.

Mer enn vanlig kino

– Barnefilmfestivalen er mye mer enn vanlig kino. Her blir hver film presentert i forkant, og det er ingen kinoreklame. Publikum får anledning til å treffe både filmskapere og skuespillere, og det unge publikumet kan se fram til forskjellige overraskelser underveis. Vi arrangerer også filmverksteder hvor barna selv får lov til lage film sammen med profesjonelle filmskapere, sier Stina Ask Mikkelsen.

Både tirsdag 1. mai og lørdag 4. mai blir Vestre Strandgate utenfor kinoen stengt for all biltrafikk, og gjort om til boltreplass for de filmglade barna.


Live-dubber filmer

– Vi viser danske og svenske filmer med original tale, og lager norske undertekster til utenlandske filmer som sikter seg inn mot 9år og eldre. Den finske filmen «Supermarsvin» og den nederlandske «Superfrøken» blir imidlertid dubbet live i kinosalen, sier Stina Ask Mikkelsen.

Det er Theis Irgens som dubber filmene. Han formidler da lydsporene for tale og sang, mens musikk og lydeffekter ellers går som normalt.

Norsk filminstitutt (NFI) gir i år til sammen 16,67 millioner kroner til 17 filmfestivaler. Av dette er Barnefilmfestivalen i Kristiansand tilgodesett med 1,35 millioner kroner.

 

Om Barnefilmfestivalen

Barnefilmfestivalen er en av Norges største og viktigste kulturarrangement for barn, og en av Europas ledende filmfestivaler for denne målgruppen. Den 22. Barnefilmfestivalen i Kristiansand går av stabelen 29. april til 4. mai. I alt vises nærmere 100 barne- og ungdomsfilmer fra 28 land. I tillegg arrangeres det workshops, kurs og verksteder som skal bidra til å utvikle filmskapere ytterligere. Det blir også visninger og arrangementer i Arendal og Farsund. Lørdag 4. mai er festivalens prisutdeling hvor totalt 8 priser skal deles ut.