Takkekalender julen 2019

I år har Barnefilmfestivalens julekalender takknemlighet som tema. Bak hver luke møter du personer, samarbeidspartnere og aktører som gjør en forskjell for oss som festival eller som er viktige for barn og unge i Norge.

🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 24🎄
⭐️GOD JUL!⭐️ I dag, på selveste julaften, vil vi takke BARNA! Det er de som skaper festivalmagien hos oss, og det er de som er grunnen til at festivalen eksisterer. Vi ønsker dere alle en fantastisk jul, og håper vi ser dere alle på neste års festival. Vi gleder oss! ❤️

Innlegget i sin helhet finner du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 23🎄

I dag sender vi en stor takk til den fantastiske skuespilleren og aktivisten Iselin Shumba! Se videoen og finn ut hva Iselin er mest takknemlig for denne julen. Iselin har også åpnet Barnefilmfestivalen sammen med kronprinsesse Mette-Marit. 

Iselin har du kanskje sett i seriene Snøfall og Netflix-aktuelle Hjem til jul, eller kanskje har du sett henne meditere utenfor stortinget? Denne høsten har hun nemlig sittet i stillhet for klima og i solidaritet med barna hver mandag, noe hun nylig holdt en engasjerende TED-talk om (https://www.youtube.com/watch?v=_qjOgUUwqzs). Vi i Barnefilmfestivalen er takknemlig for at det finnes ildsjeler som Iselin, som tar barnas fremtid på alvor og gir dem rom til lek og fantasi. De er verdifulle og viktige stemmer for oss, og nå håper vi de tar seg en velfortjent juleferie og samler krefter til året som kommer.

Innlegget i sin helhet finner du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 22🎄

Dagens luke går til Cecilia Luna som spiller Ada i serien Klassen på NRK/NRK Super! Se videoen og finn ut hva Cecilia elsker å gjøre i julen.

Klassen har engasjert mange unge seere og har også hatt suksess i Danmark og Sverige. Dramaserien har et variert karaktergalleri, med gjenkjennelige historier fra livet på mellomtrinnet.

Vi Barnefilmfestivalen er supertakknemlige for at det lages film og TV program for og med barn og unge, på deres premisser.

Innlegget i sin helhet finner du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 21🎄

Dagens luke går til det rykende ferske Filmfest UNG panelet! De er:
⭐️ Sander Lorents Larsen, Tangen VGS.
⭐️ Aurora Hegland, Tangen VGS.
⭐️ Pia Bratterud, Tangen VGS.
⭐️ Julie Felicia Christiansen, KKG.
⭐️ Eialin Johanne Hageland Børslid, Tangen VGS.
⭐️ Amalie Ånesen, Kvadraturen VGS.
⭐️ Theodor Lorentz, Tangen VGS.
⭐️ Josefine Mikalsen Øien, KKG.
⭐️ Simen Maasbach, Tangen VGS.

Sammen skal de bidra med å velge ut filmer og forme innholdet i neste års festival - Filmfest UNG, som arrangeres fra 20-25. april.

Dette er første gang vi setter sammen et slikt panel, og vi har stor tro på at dette vil bli et spennende og lærerikt prosjekt med stor merverdi. Vi er takknemlige for de flotte ungdommene vi har fått med i panelet og gleder oss til å bli bedre kjent med dem!

Innlegget i sin helhet finner du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 20🎄

Dagens takk går til de fantastiske medlemmene i styret vårt. Fra venstre ser du:
⭐️Christin Berg, programdirektør i NFkino.
⭐️Trond Backer, markedsstrateg i Backer & Bang og styreleder.
⭐️Frank Mosvold, produsent og regissør. Skaper av blant annet Elleville Elfrid.
⭐️Tove Welle Haugland, medlem av KrF Kristelig Folkeparti sentralstyre og folkevalgt i Kristiansand.
⭐️Karoline Rise Nøstdal, kommunikasjonsrådgiver for Knuden - Kristiansand kulturskole.

Vi kunne ikke vært mer takknemlige over å ha dere med på laget, og setter enormt stor pris på engasjementet deres!

Innlegget i sin helhet finner du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 19🎄

I dag retter vi en stor takk til Frank Mosvold, som står bak Elleville Elfrid! Hun er snart kinoaktuell i sin aller første langfilm , og vi gleder oss stort til å bli med henne på eventyr.

Frank er også styremedlem i Barnefilmfestivalen, og vi er svært takknemlige over å ha denne dyktige og engasjerte gledessprederen med på laget.

Elleville Elfrid har verdenspremiere 17. Januar på Kristiansand Kino, hvor vi får storfint besøk av Frank, som har produsert og regissert filmen. Ikke minst kan du hilse på Elleville Elfrid og bestevennen Henrik! Les mer på Facebook siden til Kristiansand Kino.

Innlegget i sin helhet finner du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 18🎄

Dagens luke går til vår nye frivilligkoordinator, Lise Lilletun Christensen! Vi er supertakknemlige for vår nye kollega og tror hun kommer til å gjøre en strålende jobb.

Som frivilligkoordinator vil Lise følge opp alle våre fantastiske frivillige under festivalen. Blant dem er det både barn og ungdom - og voksne. Blar du videre finner du Frida og Mari, som begge har jobbet som frivillige for festivalen i mange år. Du finner også et tilbakeblikk fra årets siste frivilligsamling, som også var Lises første arbeidsdag!

Innlegget i sin helhet finner du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 17🎄

I dagens luke får vi en julehilsen fra Emma Kilane, som spiller Tiril i Operasjon Mumie! Se videoen og finn ut hvilken film hun skal se i jula. Emma har også åpnet Barnefilmfestivalen 2018 sammen med kulturministeren!

Bøkene om Detektivbyrået nr. 2 har engasjert tusener av norske barn, og vi i Barnefilmfestivalen er derfor ekstra takknemlige for at skuespillere som Emma bringer bøkene til live på det store lerretet. Operasjon Mumie går fortsatt på kino og vi anbefaler alle spenningssøkende barn (og voksne) å ta turen!

Innlegget i sin helhet finner du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 16🎄
God mandag! Dagens luke går til regissør Andrea Eckerbom! Hun har regissert kinoaktuelle Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul.

Andrea har heldigvis ikke glemt at det er jul, og håper filmen hennes kan bli en ny juletradisjon. Så langt har over 260.000 publikummere sett filmen på kino, noe som gjør den til årets mest sette norske kinofilm!

Barnefilmfestivalen gratulerer og er takknemlige for filmskapere som Andrea, som skaper verdifulle filmopplevelser for store og små.

Innlegget i sin helhet finner du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 15🎄
Vi feirer tredje søndag i advent med en hilsen fra to av Skandinavias største popstjerner, Marcus & Martinus ! Se videoen og finn ut hva som er deres favorittjuletradisjon.

Musikken vi hører på er en viktig del av hverdagen vår, og kanskje ekstra viktig i barne-og ungdomsårene. Derfor er vi i Barnefilmfestivalen utrolig takknemlige for at artister som Marcus & Martinus også kan være gode forbilder for lytterne sine. Tvillingene brenner for å spre glede blant publikummet sitt og elsker å møte fansen. Vi heier på artister som skaper minneverdige opplevelser, og venter spent på deres neste hit!

Innlegget i sin helhet finner du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 14🎄

Dagens luke er dedikert til hele Norges Helsesista, Tale Maria Krohn Engvik. Tale har blitt kjent via snapchat, der hun på en humoristisk og varm måte, kommuniserer viktig kunnskap og informasjon til barn og unge. Se videoen og få Helsesistas beste juletips!

Det er ikke alltid lett å vokse opp, men det hjelper å bli sett og lyttet til. Vi i Barnefilmfestivalen er derfor utrolig takknemlige for at det finnes mennesker som Tale. Hennes mål som Helsesista er å øke den psykiske helsen til norsk ungdom gjennom å nå ut til dem gjennom deres kanaler. Vi setter stor pris på engasjementet og kreativiteten hennes og gleder oss til å følge henne videre!

Innlegget i sin helhet finner du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 13🎄
I dagens luke får vi en julehilsen fra Klara og Mosk fra Kutoppen i Dyreparken! Se videoen og finn ut hva de er mest takknemlige for i julen.

Dyreparken har vært involvert i festivalen fra starten og en av våre hovedsamarbeidspartnere. Vi er utrolig takknemlige for å ha dem med på laget, og du skal ikke se bort i fra at det blir besøk fra den levende parken på Barnefilmfestivalen 2020!

Innlegget i sin helhet finner du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 12🎄
I dag får vi en hilsen fra Geeohsnap, kjent fra Snapchat. Sørlendingen, som egentlig heter Geir Ove Pedersen, startet karrieren med å fotografere vanlige mennesker i Kristiansand og lage fantasifulle illustrasjoner ut av dem. Bildene fikk raskt oppmerksomhet fra hele verden, og i dag jobber Geir Ove med noen av verdens største merkevarer. Selv sier han at det hele startet med et ønske om å glede andre mennesker.

Vi i Barnefilmfestivalen er utrolig takknemlige for kreatører som Geeohsnap, som brenner for publikummet sitt og skaper hverdagsmagi. Det inspirerer til lek og kreativitet, noe vi alle har behov for, både voksne og barn.

Innlegget i sin helhet finner du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 11🎄

I dagens luke dukker selveste Nils Ole Oftebro opp! Han spiller bestefar i det som var den offisielle åpningsfilmen på festivalen tidligere i år - «BESTEFAR ER EN ALIEN». Se videoen for en morsom hilsen fra bestefar selv.

Vi i Barnefilmfestivalen er supertakknemlige for å kunne være første visningsarena for en rekke nasjonale og internasjonale barnefilmer. Fikk du ikke sett Nils Ole som alien-bestefar får du snart en ny sjanse! Til våren settes filmen opp på kino over hele landet.

Innlegget i sin helhet finner du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 10🎄

Dagens luke går til de fantastiske lærerne vi møter på festivalen! Her er de representert ved Marij - Sjøstrand Skole, Cecilie - Krossen Skole, Hamed - Wilds Minne Skole og Ana Margarita Quinteros Milan - Tangen videregående skole. Vi i barnefilmfestivalen er utrolig takknemlige for engasjementet deres og at de tør å utfordre elevene med å vise dem filmer de ellers ikke ville sett på kino. God film skaper gode samtaler, og lærerne har flere ganger vist seg som gode samtalestartere. Vi er takknemlige for at de skaper merverdi for elevene og gir dem en annerledes skolehverdag ved å ta dem med på festivalen vår.

Innlegget i sin helhet finner du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 9🎄
I dag retter vi en stor takk til Kristiansand Kino, som har huset festivalen vår siden oppstart. Vi er dypt takknemlige over å kunne vise nye kvalitetsfilmer for barn og unge i salene deres, og underholde dem med aktiviteter i og utenfor kinobygget. På bildet er noen av kinoens dyktige medarbeidere, som hver dag jobber for å skape minneverdige filmopplevelser for oss i Kristiansand.

Innlegget i sin helhet ser du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 8🎄
God 2. søndag i advent! Dagens luke går til vennesla-skuespilleren Lena Reinhardtsen, og alle unge skuespillerspirer. Se videoen for å få Lenas juletips!

Lena var nylig å se på NRK Underholdning i TV serien Nudes (Barbosa Film), hvor hun spilte karakteren Sofia som opplever å få nakenbilder av seg spredt på nettet. Lena har også deltatt på Ungdomskilden, og er nå å se i musikalen Trolle på Kilden Teater og Konserthus. Vi heier på unge talenter som satser på drømmene sine, og følger spent med på deres utvikling.

🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 7🎄
I dag retter vi en stor takk til UiA - Universitetet i Agder og bachelor i Litteratur, film og teater ved Fakultet for humaniora og pedagogikk- UiA. På bildet er studentene på 3. året, som snart skal ut i praksis hos oss. Vi i Barnefilmfestivalen setter stor pris på samarbeidet vi har med studentene, som hvert år viser seg å være både kreative og kunnskapsrike. Vi gleder oss til å bli kjent med den nye gjengen! 

Innlegget i sin helhet ser du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 6🎄
God fredag! Dagens luke er dedikert til Agder folkehøgskole, som har samarbeidet med festivalen i mange år. På bildet er elever fra linjen Norwegian language and culture - Agder folkehøgskole, som har fast utplassering hos oss hele festivaluken. Vi er supertakknemlige for å kunne samarbeide med denne kreative, mangfoldige og engasjerte gjengen, og gleder oss ha dere med på neste års festival!

Innlegget i sin helhet ser du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 5🎄
Dagens luke er dedikert til barnehagene - et herlig og ærlig publikum! Vi elsker barnas blikk og ufiltrerte tilbakemeldinger. Festivalen formidler film i barns øyehøyde og jobber målrettet med å gi dem kvaliteten og mangfoldet i tilbudet som de fortjener. Her er barnehagene representert ved Revehiet Naturbarnehage, som nylig fikk en omvisning på Kristiansand kino. Der fikk de bl.a. se en gammel filmrull, eller "filmbolla" som de kalte den.

Innlegget i sin helhet ser du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 4🎄
Dagens luke er dedikert til våre dyktige praktikanter Vivi og Kathrine fra UiA - Universitetet i Agder. De har begge jobbet som frivillige i flere år tidligere. Nå hjelper de oss med alt fra programarbeid til prosjektutvikling. Vi er supertakknemlige for å ha dere med på laget! Nå håper vi dere snart er ferdig med eksamenskjøret og tar en velfortjent juleferie for å samle krefter til å lage Norges største filmfestival for barn og unge. Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med dere! ❤️

Innlegget i sin helhet ser du HER


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 3🎄
Hiv o’hoi! Dagens luke er dedikert til Terje Formoe, mannen bak selveste Kaptein Sabeltann! I 30 imponerende år har Kaptein Sabeltann vært på tokt på de syv hav, og vi er svært takknemlige for at Kapteinen og hans opphavsmann har vært vår trofaste støttespiller. Gjennom musikk, teater og film, har Terje Formoe skapt spennende og eventyrlige opplevelser for barn, sist i samarbeid med Qvisten Animation AS og Dyreparken i den kinoaktuelle filmen Kaptein Sabeltann og den magiske diamant.

Innleggene i sin helhet ser du HER 


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 2🎄
Dagens luke er dedikert til våre fantastiske frivillige, her representert ved: Jakob, Amelia, Marthe, Sofia og Emilie.

Som frivillig er du festivalens ansikt utad, og våre frivillige tar på seg denne oppgaven med store smil og imponerende engasjement. Vi i Barnefilmfestivalen er supertakknemlige for innsatsen de frivillige har bidratt med gjennom alle årene! De skal ha mye av æren for de mange gode opplevelsene små og store gjester får på festivalen, og vi kunne ikke gledet oss mer til å skape nye festivalminner med dere i året som kommer!

Vil du jobbe som frivillig på Barnefilmfestivalen 2020? Les mer HER.


Innleggene i sin helhet ser du HER 


🎄BFF TAKKEKALENDER LUKE 1🎄
Årets julekalender har takknemlighet som tema, og starter med en hilsen fra Sabrina og Matias fra vår kjære samarbeidspartner NRK Super. Hvilke juletradisjoner liker de og hva er de takknemlige for? Se videoen, og følg med på kalenderen vår for å se hvem som gjemmer seg bak de andre lukene.


Innleggene i sin helhet ser du HER