Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Velkommen, Ville vestens datter!

Årets store prisvinner på Barnefilmfestivalen kommer på kino!

Fredag 25. juni kommer Ville vestens datter på kino over hele landet.

Vi var så heldige å få ha førpremiere på denne fantastiske animasjonsfilmen på årets festival i april. Historien om Calamity Jane var ikke bare en hit blant publikum, men stakk også av med hele to priser på årets prisutdeling. Den vant ECFA-prisen for beste europeiske barnefilm, og Barn-i-Byens pris for beste barnefilm.

Om filmen sa barnejuryen følgende:

Vi elsket filmens unike animasjon og dens nydelige design. VI har ikke sett slik animasjon i en langfilm før. Vi elsket hovedpersonens pågangsmot, og hvordan hun aldri gir opp, selv om det betyr at hun må gå imot sin tids konvensjoner. Dette er et godt eksempel for oss alle. Historien engasjerte oss fra første stund, og vi ventet spent på hva som kom til å skje videre. Musikken var fantastisk og et vakkert element i filmen. Dette er en film vi kan se igjen og igjen.

Ville vestens datter er laget av franske Rémi Chayé, som tidligere har laget animasjonsfilmen Eventyr i Arktis. Ville vestens datter har blitt vist på store festivaler i hele verden, og har vunnet priser på festivaler i blant annet Nederland, Sør-Korea og Frankrike - i tillegg til i Kristiansand. Dette er et eventyr fullt av farer og spennende opplevelser, som passer for hele familien!

Du kan lese vår omtale av filmen her, og sjekke ut Filmweb eller din lokale kino for å finne ut når du kan se filmen. Nysgjerrig? Se norsk trailer her: