Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Besøkte Barnefilmfestivalen - flyttet til Kristiansand!

Marion har blitt så glad i festivalen at det var en av de største grunnene til at hun tok med seg flyttelasset og familien til Kristiansand.

Marion har alltid vært interessert i film og søkte derfor på stillingen som markedssjef på Aurora kino i Tromsø for snart 13 år siden. Da hun fikk barn ble fokuset i større grad rettet mot barnefilm. På et filmtreff i Oslo fikk hun informasjon om Barnefilmfestivalen og syntes det hørtes spennende ut. Her fikk hun muligheten til å kombinere både jobb, interessen for barnefilm og skape minnerike opplevelser med egne barn.

- Våren 2015 besøkte jeg Barnefilmfestivalen for første gang. Siden den gang har det blitt årlige besøk, helt til vi flyttet hit under festivalen i fjor. Tilbakemeldingene jeg fikk fra barna etter filmene vi så, har vært nyttig for arbeidet mitt på Aurora kino, i forbindelse med filmprogrammet til Tromsø barnefilmklubb og ikke minst TIFF Junior.

Hvorfor har du prioritert å reise helt fra Tromsø til Barnefilmfestivalen i Kristiansand med familien så mange år? 
- Det har vært nyttig å få informasjon om kommende filmer og for å hente inspirasjon fra ulike arrangementer. Det har også fungert veldig fint som «bli med mor på jobben dager» For meg er arbeidet med barnefilm veldig viktig, og det føles veldig riktig å prioritere en filmfestival som har hovedfokus på barn.

Er det ikke bare stress å ta med barna?
- Nei, det er en berikelse. Jeg får en ærlig tilbakemelding på filmene fra målgruppen og deres oppfatning av dem, noe som har vært svært nyttig i mitt arbeid med filmene i ettertid. En blir også bedre kjent med andre i bransjen når man har med barn. Man møter folk som man kanskje aldri ville blitt kjent med, hvis det ikke hadde vært for barnas vennskap.

Hva skiller Barnefilmfestivalen fra andre filmfestivaler du har vært på?
- At vi hvert år møter «festivalvennene» våre igjen. Det er spesielt stas å møte skuespillere som besøker festivalen i forbindelse med filmen sin. Barnas entusiasme for festivalen er den største grunnen til at den skiller seg fra andre festivaler.

Hva er det bransjefolk kan oppleve på festivalen?
- Mye god barnefilm! Både filmer i distribusjon og import, nyttige arrangementer og seminarer, nettverksbygging og en dedikert festival stab. Dette er et unikt tilbud som kun kan oppleves en gang i året, og jeg anbefaler bransjen å få det med seg!

Hva er det beste med Kristiansand som by?
- At det er barnas by! Mine opplevelser under festivalen og mitt møte med Kristiansand gav meg et veldig positivt bilde av byen. En kombinasjon av alt det Kristiansand kunne tilby familien min: Barnefilmfestival, dyrepark og internasjonal skole var avgjørende grunner for at vi valgte å flytte hit. Jeg er spesielt begeistret for byens fokus på barnefamilier og kultur.

- Når det gjelder fremtiden stortrives jeg for øyeblikket med å jobbe for Barnefilmfestivalen. Jeg ser lyst på fremtiden, og når festivalen er ferdig satser jeg på at det dukker opp en annen relevant jobb der jeg kan bidra med min kunnskap.

 

"Et av de mange gode minnene mine fra festivalen var da datteren min meldte seg som frivillig tryllekunstner i sal 1, og jeg ble med henne frem foran fullsatt sal for å vise hva vi var gode for..."