Dokumentarseminar

Seminar om radikaliseringens betydning for de involverte og for ofrene. Vi tar utgangspunkt i 3 filmer som skildrer forskjellige stadier i radikaliseringen som vi er vitne til for tiden.

Hva er det som skjer i prosessen når man skifter standpunkt fra den ene fløyen til den andre?
Hva gjør det med dem som utsettes for de ytterste konsekvenser av en radikalisering, og er det mulig å finne veien tilbake fra ekstreme holdninger?

Vi viser EXIT i Sal Blå på Aladdin kino kl 08:30 torsdag 2. mai.
Seminarstart ca. 10.15 i sal Blå.

NB! Bindende påmelding til stina@bff.no hvor du må presisere om du skal på både filmvisning og seminar, eller bare seminar. 

PROGRAM
Innledningsvis tar vi utgangspunkt i klipp og innlegg fra tre regissører, som i deres filmer skildrer forskjellige stadier og synsvinkler tilknyttet den aktuelle tematikken:

I filmen SOLA SCRIPTURA (Skriften alene - work in progress) setter Signe Tørå Karsrud fokus på, hvordan hennes egen far går fra å være venstreorientert prest til den høyreorienterte bølgen i det kirkelige miljøet. I filmen REKONSTRUKSJON UTØYA får regissør Carl Javér fire av de overlevende fra 22. juli til at gjenoppleve hendelsen for å forstå. Karen Winther har selv vært aktiv på den ytterst høyrefløyen, men innså en dag, at hun måtte ut av miljøet. Det skildrer hun i filmen EXIT.

Deretter følger en paneldebatt om radikalisering ut i fra temaet "fra grønn til rød" – hva kan vi gjøre i Agder for å stanse vandringen mot rød.
Debatten modereres av Omar Sadiq (Plattform).

MÅLGRUPPE
Seminaret retter seg mot videregående skole, filmbransje, representanter for DKS og personer som arbeider relatert til fagfeltet.

Årets seminar er arrangert av Sørnorsk filmsenter i samarbeid med Platform og Barnefilmfestivalen.