Barnefilmfestivalen 26. april1. mai 2022

Juryer

Her får du muligheten til å bli litt bedre kjent med årets ulike juryer. Til sammen skal de dele ut hele åtte priser!

BFF fagjury 2021

Juryen deler ut følgende priser: BFFs FILMPRIS består av kr. 50.000,- og prisen gis til BESTE UTENLANDSKE BARNEFILM. Premiepengene går til distributøren som importerer filmen og setter den opp på kino i Norge. BFFs KORTFILMPRIS går til BESTE NORSKE KORTFILM. Filmen blir også shortlistet/nominert til Amandaprisen.

Jurymedlemmer

Filmanmelder Cathrine Sordal

Cathrine Sordal er filmanmelder for den regionale avisen Fædrelandsvennen i Kristiansand. Hun studerte ved Mediehøgskolen Gimlekollen, og før hun startet som filmanmelder jobbet hun som kulturjournalist i Fædrelandsvennen med film og tv som hovedansvarsområde.

Kinosjef, Fredrikstad Kino Jørgen Søderberg Jansen

Jørgen Søderberg Jansen er kinosjef på Fredrikstad Kino. Han har jobbet på kinoen siden 1995. Han er nestleder for Norske Kinosjefers Forbund, og har tidligere vært styremedlem i bl.a. Film&Kino og Filmfestivalen i Haugesund.

Jørgen har vært leder for juryen for Amanda for beste utenlandske kinofilm åtte ganger og vært med i hovedjuryen til Amanda-prisen tre ganger, samt vært jurymedlem under Barnefilmfestivalen i Kristiansand. Fikk pris som Årets kinosjef i 2008.

Filmregissør Christian Lo

Christian Lo debuterte med sin første spillefilm BESTEVENNER i Generation programmet på Berlinalen i 2010 og deltok i samme program i 2018 med LOS BANDO. Los Bando ble den mestvinnende norske filmen dette året med et tjuetalls priser, deriblant publikumsprisen på Cinekid i Amsterdam - verdens største barnemediafestival. Los Bando ble i 2019 nominert til European Film Awards – EFA Young Audience Award. Christian har også laget den prisbelønte spillefilmen DE TØFFESTE GUTTA (2013), samt kortfilmene FRA MUS TIL MENN (2016), BALUBA RUNA (2007), RAMP (2005), IVER (2004) og PUNKTERT (2001) som alle har deltatt på Barneflmfestivalen. Christian studerte film ved the Surrey Institute of Art & Design (nå UCA) i England, og er del av produksjonsselskapet Filmbin på Lillehammer.

ECFA-PRISEN gis til BESTE EUROPEISKE BARNEFILM. Vinnerfilmen blir nominert til å delta i kåringen av årets beste barnefilm i Europa som deles ut i forbindelse med filmfestivalen i Berlin.

Jurymedlemmer

Programsjef for BUSTER filmfestival (Danmark) Mariella Harpelunde Jensen

Mariella Harpelunde Jensen har et mangeårig virke som regissør, manusforfatter og produsent av barnefilm og tv-serier på DR Ramasjang og DR Ultra bak seg. Hun har produsert til tv, til nett og til YouTube og markert seg som en sterk stemme og organisator i det danske barnemedielandskapet.

Kommunikasjonssjef i Norsk filmklubbforbund, NFK (Norge) Atle Hunnes Isaksen

Atle Hunnes Isaksen har en mastergrad i film- og kulturstudier fra University of Sunderland. NFK har flere barne- og ungdomsfilmklubber blant sine medlemmer, og jobber kontinuerlig for å utvide filmtilbudet og tilrettelegge for økt aktivitet blant disse medlemmene.

Programansvarlig for JEF (Belgia) Kevin De Ridder

Kevin De Ridder (°1985) holds a master's degree in Communication Sciences from the University of Ghent and a postgraduate diploma in Applied Audiovisual Communication from Thomas More. He has worked as a communication and outreach manager at various audiovisual institutions in Belgium, and as a film critic for several media. Over the years he has been active in different fields (exhibition, distribution and education), aiming to connect audiences with film. Since 2019, he works as a film programmer at JEF. JEF is the point of contact for anyone dealing with youth, film and new media, at school or in leisure time, in the Dutch speaking part of Belgium. JEF organizes the largest youth film festival in Flanders.

En fagjury kårer BESTE PITCH av en idé for kinofilm/tv-serie for barn. Konkurransen arrangeres i samarbeid med Mediefondet Zefyr. Formålet er at premiepengene på Kr 100 000,- skal brukes til å produsere en pilot for vinnerprosjektet. En forutsetning er at filmskaperen ønsker å realisere prosjektet i Zefyr-regionen.

Jurymedlemmer

CEO Mediefondet Zefyr Magnus Thomassen

Magnus Thomassen er direktør i Mediefondet Zefyr. Thomassen har bakgrunn fra Acapo, hvor han var advokat i tidsrommet 2016 - 2019. Som advokat har Thomassen i stor grad jobbet inn mot kultur- og underholdningssektoren og siden 2013 har han hatt hovedvekt på immaterialrett, avtalerett og fast eiendom. Han ble uteksaminert fra Universitetet i Bergen i 2012 med spesialisering i opphavsrett, varemerkerett og design- og patentrett. Etter jusstudiet drev Magnus eget rettshjelperforetak rettet mot underholdningsbransjen, herunder som fast juridisk rådgiver i en av landets største impresariovirksomheter.

Thomassen er utdannet filmprodusent fra Den Norske Filmskolen på Lillehammer (2006). Senere har han blant annet jobbet som assisterende produsent på filmserien Varg Veum. I perioden 2008-2011 var han grunnlegger av og daglig leder for Art on Earth AS som drev med digital distribusjon av musikk.

Kinodirektør, KinoSør AS Kim Skarning Andersen

Kim Skarning Andersen er kinodirektør i KinoSør AS, med ansvar for 75 ansatte og et årlig besøk på ca. 450.000 på kinoene i Kristiansand, Arendal og Farsund. Han var i perioden 2014 – 2017 også styreleder for Barnefilmfestivalen. Tidligere erfaringer inkluderer seks år i kommunikasjonsbransjen, både som leder, strategisk rådgiver og tekstforfatter. I tillegg har Kim jobbet mer enn ti år som leder og forretningsutvikler i europeiske og nordiske it-selskap.

Dramaturg Kirsten Bonnén Rask

Kirsten Bonnén Rask er cand.mag. i dansk og dramaturgi og siden hendes første job i Dramatikerstudio, som begyndte 3.12.1979 har hun arbejdet, som dramaturg, projektudvikler, beslutningstager og underviser. Hun har været konsulent for DRs dramaafdeling, konsulent i Det danske filminstitut, Statens filmcentral og Statens studiesenter. Fra 1990 har hun arbejdet i hele Norden og har i de sidste år også arbejdet med projekter fra Polen, Tjekkiet, Belgien, Østrig og Frankrig. 31.12.2020 sluttede kontrakten med Sørnorsk filmsenter, hvor hun var leder fra 1.1.2012. og lavede alt fra at arrangere kurser, rådgive projekter, behandle ansøgninger til at lave mad til bla. Barnefilmfestivalen. Kirsten er nu flyttet tilbage til Danmark, hvor hun dels har en 80% stilling i Den vestdanske filmpulje – dels arbejder free lance.

Visste du at de fleste juryer som deler ut priser for barnefilmer består av voksne? Møt vår eksklusive barnejury, en av veldig få barnejuryer i hele verden.

Jurymedlemmer

Vardåsen skole Kristine Asdal

Kristine er både sanger og turner på fritiden. Hun synes "Aquaman" er en skikkelig kul film.

Karuss skole Gard Skogvoll Brostrøm

Gard spiller obo og maler. "Parasitt" er favorittfilmen hans i skrivende stund.

Mosby skole Danial Jafari

Danial har drevet med karate i syv år. Favorittfilmen akkurat nå er "Tunnelen".

Møvik Ungdomsskole Tristan Krafft

Tristan driver med teater og har spilt i kortfilm som kanskje skal vises på Barnefilmfestivalen. Favorittfilm? "Star Wars", så klart.

Kristiansand Internasjonale skole Enya M. Røyseland

Enya er mest glad i å se på film, lese bøker og male. For tiden er det "Enola Holmes" hun digger mest.

Justvik skole Markus Gjelsten Sviund

Markus har spilt tuba i korps i flere år og er i tillegg speider. "Harry Potter og Føniksordenen" er hans favorittfilm.

Jurymedlemmer

Tangen VGS Pia Sødal Bratterud

Tangen VGS Kaja Jørgensen

Tangen VGS Aleksander T. Kvevik

Tangen VGS Max Lee

Tangen VGS Morten N. Lilleøygard

Tangen VGS Theodor Lorentz Klingstrøm Matthiesen

Tangen VGS Simen Maasbach

Tangen VGS Håvard T. Skutle