Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

ECFA-juryen

ECFA-PRISEN gis til BESTE EUROPEISKE BARNEFILM. Vinnerfilmen blir nominert til å delta i kåringen av årets beste barnefilm i Europa som deles ut i forbindelse med filmfestivalen i Berlin.

Jurymedlemmer

Jaroslava Hynštová

Jaroslava Hynštová ble født i 1977. Hun studerte ved Palacky University i Olomouc, Tsjekkia, og har hovedfag i filmstudier og engelsk filologi. Ved Zlín Film Festival – International Film Festival for Children and Youth jobber hun som filmprogrammerer, samt foreleser under festivalens sommerleirer. Jaroslav har representert festivalen i juryer over hele verden og oversatt filmer for den. I tillegg til å ha vært regional kulturkorrespondent for den største avisen i Tsjekkia, har hun i hjembyen, Luhačovice, jobbet som gjesteleder for filmfestivalen Eurofilm, grunnlagt en amatørteatergruppe, og vært manusforfatter og regissør for mer enn ti teaterkomedier basert på forskjellige filmsjangre.

Grunnlegger av "European Children's Film Association" (ECFA) Felix Vanginderhuysen

Felix Vanginderhuysen, født i 1954, har en mastergrad i samfunnsvitenskap ved Louvain University. I 1978 startet han ved "Jekino" – en ideell organisasjon for promotering av kvalitetsfilmer for barn – som de neste 40 årene ble en ledende forening for distribusjon og filmutdanning. I 1989 grunnla Felix "European Youth Film Festival" i Antwerpen og i 2000 var han medgründer av "Lessons in the Dark", et skolefilmprosjekt i Flandern. I 2017 fusjonerte disse tre organisasjonene til «JEF», et flamsk institutt for barnefilm. Felix grunnla "European Children's Film Association" (ECFA) i 1988 og ble siden generalsekretær for denne foreningen. I 2007 mottok Felix Vanginderhuysen den flamske kulturprisen fra Kulturdepartementet.

Filmsjef i NFK Nora Kruse

Nora Kruse har en bachelorgrad i Cinema Studies og har tidligere jobbet med booking og programmering på flere internasjonale filmfestivaler i Norge. Hun er i dag fungerende filmsjef i NFK, som har mange barne- og ungdomsfilmforeninger blant medlemmene. Organisasjonen jobber kontinuerlig med å forbedre filmkatalogen og imøtekomme økt aktivitet for de yngre medlemmene