Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

MESTERKLASSE med regissør Kenneth Elvebakk

Filmvisning av «Hei verden» med påfølgende nærsamtale med regissør Kenneth Elvebakk.

Når? Onsdag 27 april kl 10.00
Hvor? Sal 6 på Kristiansand kino
Husk å ta ut billett på forhånd.

Kenneth Elvebakk (f. 1966) er en norsk regissør. Han er først og fremst kjent for sine dokumentarer, men har også laget kortfilmer og flere TV-serier. Hans arbeid inkluderer de prisbelønte dokumentarene Ballettguttene (2014), Den hemmelige klubben (2003) og 3269 Dagros (2007), samt dokumentarserien Håndballaget Raballder (2006).

I Hei verden (2021), følger Elvebakk fire skeive ungdommer gjennom de krevende og formative, tidlige tenårene. Med stor respekt for hovedpersonene, er kameraet til stede i situasjoner som gjør at vi får tilgang til mange sider av personlighetene deres.

Her finner du filmstudieark til filmen.

(Foto: Ihne Pedersen/Oslo Pix)


HEI VERDEN

Land: Norge

År: 2021

Regissør: Kenneth Elvebakk

Fotograf: Nils Petter Lotherington

Produsent: Kari Anne Moe, Gudmundur Gunnarsson

Produksjonsselskap: Fuglene AS i samarbeid med Bautafilm, SVT og TV2

Spilletid: 1t 30m

Språk: Norsk

Sjanger: Dokumentar

Aldersgrense: 9

Hvordan er det egentlig å være den eneste åpne skeive på hele skolen? I dokumentaren Hei Verden følger vi livene til Runa, Viktor, Dina og Joachim gjennom de tre årene de går på ungdomsskolen. Fortalt gjennom øynene til de fire ungdommene gir filmen oss et vindu inn til å forstå hvordan det er å vokse opp som skeiv i Norge i dag.

Hva snurrer rundt i hodet når du egentlig har bestemt deg for å komme ut av skapet og fortelle omverdenen at du er skeiv, men skolen ber deg om å vente så de kan «forberede» nyheten først? Eller når en medspiller på håndballaget beskylder deg for å kikke for mye i dusjen etter trening? Og hvordan skal du finne deg en date til skoleballet når du er den eneste på skolen som har kommet ut av skapet? Vil livet som åpent skeiv bli lettere etter hvert?

Hei verden er en morsom, engasjerende og rørende oppveksthistorie om å ikke være som alle andre.