Barnefilmfestivalen 22.-27. april 2024

Panelsamtale: Får barna innholdet de fortjener?

Den digitale tidsalderen byr på både fordeler og utfordringer. Hvordan sikrer vi kvaliteten på innholdet i film og tv-produksjoner som retter seg mot barn og unge?

Når: Fredag 28. april kl. 14:15
Hvor: Stup, Hotel Norge.

Panelsamtalen er en del av heldagskonferansen. Påmelding til mathea@bff.no

Stadig flere bruker algoritmer og kunstig intelligens til å skape innhold for barn på film og tv. Hvordan jobber den norske bransjen med originale manus og tematikk som er viktig for barn og unge? Kuratert linjærtv for barna er long gone. Hvordan bidrar vi til å sikre mangfold og kvalitetssikre tilbudene som når frem til barna?

Vi vil høre fra de som jobber med innholdsproduksjon for barn og unge, om hvilke tanker og strategier de ulike aktørene har rundt mangfold i historier og uttrykk representert hos sine tjenester? Hvilket ansvar føler de selv at de har for barn som målgruppe? Hvem sikrer at barn og unge får tilgang på et spekter av ulike historier og kunstuttrykk?

Deltagere:

Kristine Vinderskov, leder for Barn og Familie, Nordisk Film Distribution

Kirstine Vinderskov har jobbet med innhold for barn i over 20 år og startet sin karriere som medieforsker ved DR. Hun er for tiden Head of Kids & Family i Nordisk Film Distribution, hvor hun er ansvarlig for innhold til barn og deres familier på tvers av formater. Kirstine har utviklet barneuniverset Oiii for TV2Norge og senere TV2Danmarks Play-tjenester. Kirstine var tidligere leder for DRs barneunivers Ramasjang og DR Ultra, hvor hun sto for lanseringen av DR Ultra og relanseringen av DR Ramasjang. Hun har tidligere vært programleder for programserien «Forældreintra» på Radio24syv samt førsteamanuensis ved Medie- og journalisthøgskolen, hvor hun var med på å starte TV-programlederutdanningen.

Ellen Alveberg, dramasjef Qvisten Animation

Ellen Alveberg har lang erfaring som filmprodusent. Hun har tidligere vært leder for Filmkameratene og jobbet med en rekke store produksjoner som «Børning 3».

Frank Mosvold, produsent og regissør animasjon

Frank Mosvold er en norsk animasjonsprodusent og regissør. Han har laget og regissert de animerte TV-seriene Hubert (26 eps x 10 min) og Ella Bella Bingo (104 eps x 10 min). I 2020 regisserte han sin første animerte spillefilm; Ella Bella Bingo. Mosvold har produsert og regissert flere prisvinnende shorts, som Bendik & Monsteret. Han har også produsert flere apper og skrevet 6 bøker for barn. Frank Mosvold studerte økonomi ved Babson College (Boston) og har en MFA i filmproduksjon fra Loyola Marymount University i Los Angeles.

Kajsa Næss, regissør

TITINA, Kajsa Næss` langfilmdebut, er ikke mindre enn en norsk- belgiske tegnefilmproduksjon i 2D med et heftig budsjett på rundt 80 millioner kroner. Hun er en av Norges ledende animasjonsregissører. I 1996 etablerte hun Mikrofilm AS sammen med Lise Fearnley. Kajsas kortfilmer har vunnet mange priser og har blitt vist på en rekke prestisjefestivaler.

Gisle Halvorsen, redaksjonssjef drama NRK Super

Gisle Halvorsen er født i 1973. Han er manusforfatter, produsent og regissør, og jobber for tiden i NRK Super. Han regisserte begge sesongene av musikal/dramaserien "AF1", som vant Gullruten for «Årets Nyskapning» i 2009. Halvorsen har også regissert TV-serien "MK-X", som ble nominert for iEmmy Kids. I tillegg har han produsert tre sesonger og regissert to av sesongene av serien "Alle sammen sammen". Halvorsen var sist serieskaper og produsent på TV-serien "ZombieLars" som vant Gullruten for "Beste barne- og ungdomsprogram" i 2019, samt flere internasjonale priser, deriblant Rose Dór i 2019 og Prix de Jeunesse 2018. 

Tonje Voreland, regissør NRK Super

Hun har jobbet i NRK siden 1999 og som regissør i NRK Super siden 2003, og har produsert alt fra sitcom til mer alvorlige ting som f.eks omhandler barn som opplever seksuelle overgrep, til store dramaproduksjoner. De siste tre årene har hun regissert to julekalendere, Kristiania Magiske Tivolitheater og Snøfall 2. 

 

Silje Riise Næss, NFI, seksjonsleder kunstnerisk vurdering

Hun har jobbet i til sammen syv år som kommissær for spillefilm og dramaserier både ved Det Norske Filminstitutt og Det Danske Filminstitutt. Parallelt representerte hun begge land som nasjonal representant i Eurimages, og er nå gjenvalgt som norsk representant. Utdannet ved universitetene i Oslo og Stockholm innen litteratur, filmteori og medievitenskap, har Næss vært filmdistributør ved Arthaus – Kunstfilmstiftelsen, kommunikasjonssjef for Ibsen-jubileet og programsjef ved Oslos Litteraturhus før hun begynte i NFI . Hun er tidligere president for Filmer fra Sør-festivalen, og er for tiden styreleder for både Norsk Litteraturfestival, som inkluderer det omfattende barne- og ungdomsprogrammet Pegasus, og stiftelsen Bergman Estate på Fårö.

Panelsamtalen ledes av Signe Zeilich-Jensen:

Signe er en svensk/nederlandsk manusrådgiver og filmkurator med lang erfaring innen film og media. Hun startet sin karriere hos den nederlandske film- og TV-produsenten Bos Bros, og ble senere innkjøper og oppdragsredaktør hos den nederlandske allmennkringkasteren KRO og Nickelodeon Benelux. De siste fem årene har hun tjent det nederlandske filmfondet som filmkommissær med fokus på barne- og familiefilmer. I 2021 var hun manusredaktørtrainee ved Torino, og jobber for tiden som veileder ved TFL og som uavhengig manusrådgiver.

Signe har lang erfaring med å kuratere og lede festivalprogrammer og bransjearrangementer, som Cinekid og Holland Film Meeting. Hun er internasjonal rådgiver ved Meetings on the Bridge, og er i 2023 fungerende programleder ved Nederland Film Festival.