Barnefilmfestivalen 22.-27. april 2024

Juryer 2023

Her kan du bli bedre kjent med årets juryer!

BFF fagjury 2023

Juryen deler ut BFFs FILMPRIS som består av kr. 50.000,- og prisen gis til BESTE UTENLANDSKE BARNEFILM. Premiepengene går til distributøren som importerer filmen og setter den opp på kino i Norge. Fagjuryen deler også ut prisen for beste NORSKE KORTFILM. Vinneren får statuett og diplom, samt en plass på shortlisten over kortfilmer som kjemper om en nominasjon i Amanda-kategorien for Beste kortfilm.

Jurymedlemmer

Tidligere filmprodusent i Filmbin AS Trine Lo

Trine Aadalen Lo har produsert spillefilmene Bestevenner, De Tøffeste Gutta og Los Bando, samt en rekke kortfilmer. Felles for alle filmene er at de er for barn og unge, og har deltatt på et stort antall filmfestivaler. Hun ble uteksaminert fra UCA i England i 2001 med en bachelorgrad i filmproduksjon. I 2017 deltok hun på EAVE Producers Workshop. Hun var produsent i produksjonsselskapet Filmbin AS på Lillehammer fra 2004 til 2018. Høsten 2018 ga hun seg som filmprodusent etter å ha levd med kroniske smerter siden 2014. Barnefilmfestivalen 2023 er hennes første deltakelse i filmbransjen på over 4 år.

Filmskribent Roy Søbstad

Roy Søbstad har siden 2013 anmeldt over 850 filmer for Fædrelandsvennen. Han er også tv- og musikkanmelder i samme avis og tegneserieanmelder for nettstedet Empirix.no. I tillegg er han designer, illustratør, tegneserieskaper og frilansskribent.

Programdirektør for Nordisk Film Kinos kontorer i Oslo Christin Berg

Christin Berg har tidligere studert media- og kulturstudier før hun startet arbeidet ved kontoret til Oslo Kinematografer på slutten av 80-tallet. Hun har også jobbet i et produksjonsfirma som het Oslo Film, og i noen år som programsjef for filmfestivalen i Haugesund. Som hun selv sier, ’når jeg først ble fanget av kinomørket, var det ingen vei tilbake.’ Hun jobber stadig som programdirektør for Nordisk Film Kinos kontorer i Oslo, etterfølgeren av det tidligere nevnte Oslo Kinematografer.

Europeisk fagjury 2022

ECFA-PRISEN gis til BESTE EUROPEISKE BARNEFILM. Vinnerfilmen blir nominert til å delta i kåringen av årets beste barnefilm i Europa som deles ut i forbindelse med filmfestivalen i Berlin.

Jurymedlemmer

Festivalsjef for ANIMOK Ditte Lundsgaard Nielsen

Ditte Lundsgaard Nielsen har mer enn 15 års erfaring fra arbeid med barn, animasjon og historiefortelling som en del av teamet bak utviklingssenteret Animated Learning Lab ved The Animation Workshop, VIA UC i Viborg, Danmark. De siste 7 årene har Ditte vært festivalsjef for ANIMOK, en animasjons- og spillfestival for barn og ungdom, også lokalisert på The Animation Workshop, VIA UC, hvor hun brenner for å gi barn og unge sterke film- og spillopplevelser som utvide sin forståelse av verden og hjelpe dem til å bli kreative skapere

Prosjektkoordinator i Just Film Mirel Mesila

Mirel Mesila er prosjektkoordinator ved ungdoms- og barnefilmfestivalen Just Film, den største underfestivalen til Tallinn Black Nights Film Festival i kategori A. Reisen hennes startet i 2014 da hun ble valgt til å være en ung filmkritiker for festivalen. Kort tid etter ble hun sluttet til den offisielle festivalfamilien som det yngste medlemmet av programmeringsteamet. Gjennom årene har hun opparbeidet seg yrkeserfaring innen journalistikk og media, internasjonal arrangementsorganisasjon og filmfestivalprogrammering. Hun mener at film er kraftige verktøy for visuell kommunikasjon, samhold og bredere forståelse.

President i European Children's Film Association (ECFA) Pantelis Panteloglou

Pantelis Panteloglou har studert sosialantropologi i Athen og har en MA i sosial eksklusjon og minoriteter. Han har jobbet i audiovisuell sektor, kino og teater siden 2003 i ulike kreative og organisatoriske stillinger. Siden 2011 har han jobbet for Olympia International Film Festivals filmutvalg for barn og unge, trykt materiale, internasjonale relasjoner og utvekslinger og oversettelser. Han er i dag visekunstnerisk leder for OAFF. I februar 2022 ble han valgt inn i styret for European Children's Film Association og siden februar 2023 tok han over som president.

Pitchejury 2023

En fagjury kårer BESTE PITCH av en idé for kinofilm/tv-serie for barn. Konkurransen arrangeres i samarbeid med Mediefondet Zefyr. Formålet er at premiepengene på Kr 100.000 skal brukes til å produsere en pilot for vinnerprosjektet. En forutsetning er at filmskaperen ønsker å realisere prosjektet i Zefyr-regionen.

Jurymedlemmer

Skuespiller Henrik Rafaelsen

Har medvirket i et trettitall norske og svenske filmer og serier. Vant kritikerprisen i 2005, fikk Amanda-prisen for Beste mannlige hovedrolle i 2011. Vant pris for Beste mannlige skuespiller under Karlovy vary  i 2012, vant Kanonprisen i 2017, ble Amanda-nominert i 2017 og nominert til den gjeve Guldbagge-prisen i 2018.  Har jobbet fast på Kilden i Kristiansand siden 2020.

Internasjonal rådgiver Meetings on the Bridge. Fungerende programleder Nederland Film Festival Signe Zeilich-Jensen

Signe er en svensk/nederlandsk manusrådgiver og filmkurator med lang erfaring innen film og media. Hun startet sin karriere hos den nederlandske film- og TV-produsenten Bos Bros og ble senere innkjøper og oppdragsredaktør hos den nederlandske allmennkringkasteren KRO og Nickelodeon Benelux. De siste fem årene har hun tjent det nederlandske filmfondet som filmkommissær med fokus på barne- og familiefilmer. I 2021 var hun manusredaktørtrainee ved Torino, og hun jobber for tiden som veileder ved TFL og som uavhengig manusrådgiver.
Signe har lang erfaring med å kuratere og lede festivalprogrammer og bransjearrangementer, som Cinekid og Holland Film Meeting. Hun er internasjonal rådgiver ved Meetings on the Bridge og er i 2023 fungerende programleder ved Nederland Film Festival.

Produksjons- og informasjonsrådgiver, Mediefondet Zefyr Ingunn Myklevoll Sjøen

Ingunn Myklevoll Sjøen er produksjons- og informasjonsrådgiver i Mediefondet Zefyr. Ingunn har lang fartstid innen offentlig forvaltning rettet mot AV bransjen og innehar også mangeårig bakgrunn som journalist samt kulturleder/kinosjef. Hun ble uteksaminert fra University of Sunderland i 2005 med en mastergrad i media produksjon. Hun har også en bachelorgrad i kommunikasjon, kultur og mediestudier fra samme utdanningsinstitusjon.

BFF barnejury 2023

Visste du at de fleste juryer som deler ut priser for barnefilmer består av voksne? Sammen med Kristiansand internasjonale skole har vi fått en helt egen barnejury, en av veldig få barnejuryer i hele verden.

Jurymedlemmer

Harry Butterfield

Justine Osafo

Maram Teleb

Meher Kaur Panesar

Nanette Tornroos

FilmfestUNG juryen 2023

Juryen består av elever fra Tangen Videregående skole i Kristiansand.

Jurymedlemmer

Tangen VGS Julian Høydal

Tangen VGS Camilla Angelina Ostojic

Tangen VGS Emilie Tarina Trondsen Sheppard

Tangen VGS Mari Aasaaren

Tangen VGS Selina Egeli