Barnefilmfestivalen 22.-27. april 2024

BFF fagjury

BFF fagjury 2023

Juryen deler ut BFFs FILMPRIS som består av kr. 50.000,- og prisen gis til BESTE UTENLANDSKE BARNEFILM. Premiepengene går til distributøren som importerer filmen og setter den opp på kino i Norge. Fagjuryen deler også ut prisen for beste NORSKE KORTFILM. Vinneren får statuett og diplom, samt en plass på shortlisten over kortfilmer som kjemper om en nominasjon i Amanda-kategorien for Beste kortfilm.

Jurymedlemmer

Tidligere filmprodusent i Filmbin AS Trine Lo

Trine Aadalen Lo har produsert spillefilmene Bestevenner, De Tøffeste Gutta og Los Bando, samt en rekke kortfilmer. Felles for alle filmene er at de er for barn og unge, og har deltatt på et stort antall filmfestivaler. Hun ble uteksaminert fra UCA i England i 2001 med en bachelorgrad i filmproduksjon. I 2017 deltok hun på EAVE Producers Workshop. Hun var produsent i produksjonsselskapet Filmbin AS på Lillehammer fra 2004 til 2018. Høsten 2018 ga hun seg som filmprodusent etter å ha levd med kroniske smerter siden 2014. Barnefilmfestivalen 2023 er hennes første deltakelse i filmbransjen på over 4 år.

Filmskribent Roy Søbstad

Roy Søbstad har siden 2013 anmeldt over 850 filmer for Fædrelandsvennen. Han er også tv- og musikkanmelder i samme avis og tegneserieanmelder for nettstedet Empirix.no. I tillegg er han designer, illustratør, tegneserieskaper og frilansskribent.

Programdirektør for Nordisk Film Kinos kontorer i Oslo Christin Berg

Christin Berg har tidligere studert media- og kulturstudier før hun startet arbeidet ved kontoret til Oslo Kinematografer på slutten av 80-tallet. Hun har også jobbet i et produksjonsfirma som het Oslo Film, og i noen år som programsjef for filmfestivalen i Haugesund. Som hun selv sier, ’når jeg først ble fanget av kinomørket, var det ingen vei tilbake.’ Hun jobber stadig som programdirektør for Nordisk Film Kinos kontorer i Oslo, etterfølgeren av det tidligere nevnte Oslo Kinematografer.