Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

100 000 kr til vinnerprosjekt

TV-serien "Grevlingene" er en kjærlighetserklæring til bygda og til speideren, med musikk av Tønes.

For tredje gang arrangerer Barnefilmfestivalen og Mediefondet Zefyr pitchekonkurranse som setter søkelyset på ideer til kinofilm og tv-serier med barn som målgruppe. I disse annerledestider har kåringen foregått online. Premien er på 100 000 kr. 

- Målsetningen med pitchekonkurransen er å bringe fram nye og spennende ideer til barnefilmprosjekter, sier daglig leder for Barnefilmfestivalen, Stina Ask Mikkelsen. 

Kjærlighetsbrev til bygda og speideren 

Årets jury har bestått av filmprodusent Tonje Skar Reiersen (Mikrofilm), Kinodirektør Kim Skarning Andersen (KinoSør) og direktør Magnus Thomassen (Mediefondet Zefyr). Av totalt 29 påmeldte bidrag var det 7 pitcher som fikk delta i årets konkurranse. 

Jurybegrunnelsen lyder som følger:

- Det var stor bredde og variasjon i valg av både sjanger, format og tematikk blant bidragene, som har gjort juryarbeidet både spennende og morsomt. Juryen synes det er inspirerende å se at det utvikles så mange originale film- og tv-prosjekter for barn og unge, i en ekstraordinær og krevende tid for hele bransjen og håper derfor flere av prosjektene blir realisert og får sitt fortjente møte med publikum. I år har imidlertid juryen samlet seg om en soleklar vinner: - Det er et solid og gjennomarbeidet prosjekt, med et tydelig overskuddspreg og med bred publikumsappell. Juryen lot seg også begeistre av en svært god og original pitch, som tar oss med inn i et underfundig, lunt og nostalgisk univers, i en liten bygd på Sør-Vestlandet. Her er det eventyr, spenning og humor langs velkjente konfliktlinjer, og juryen ser klare paralleller til både «The Goonies», «Moonrise Kingdom» og «ORPS». Men først og fremst er dette en ektefølt og kjærlig hyllest til livet på bygda, og til hele den norske speiderbevegelsen, som vi gleder oss til å få ta del i. Vinneren av Barnefilmfestivalen og Zefyrs pitchekonkurranse 2020 er: GREVLINGENE av Paul Magnus Lundø. 

- Dette var en utrolig god anerkjennelse å få fra Barnefilmfestivalen og Zefyr. Vi er glade og takknemlige for å få denne muligheten til å videre realisere prosjektet vårt. De gode tilbakemeldingene fra juryen er både inspirerende og energigivende. Nå skal vi legge oss i selen for å fullføre løpet og få laget noe vi er stolt av. I dag feirer vi Grevlingenes reise videre, jubler filmskaper Paul Magnus Lundø. 

Om vinnerprosjektet 

Grevlingene er en tv-serie for barn i aldersgruppen 6 til 12 år. Serien er et kjærlighetsbrev til bygda generelt og speideren spesielt. Handlingen dreier seg om en liten speiderpatruljes kamp mot en hevngjerrig byråkrat. Serien skisseres som 10 episoder á 15 minutter. Serien er tenkt for de nordiske tv-kanalene. Manusforfatter og regissør er Paul Magnus Lundø. Produsent er Filmfolket AS ved Magne Østby. Serien lages i samarbeid med Viafilm. Innspillingen vil foregå i Sokndal og omegn. 

Hele Norges Tønes er med på laget 

Tv-serien er både inspirert av Tønes, og Tønes er selv med på å utforme historien. Premien på 100 000 kr skal gå til å lage en pilot for vinnerprosjektet. 

- Tønes sine låter beskriver i stor grad det universet jeg vokste opp i, og som mange kjenner seg igjen i. Mange filmskapere i Norge, inkludert meg selv, har sett for seg låtene hans som kortfilmer på grunn av gode karakterer og et levende univers med mye tekstur. Grevlingene er et indirekte produkt 

av slike tanker. Samtidig har Tønes og jeg vokst opp i speideren sammen, og det var naturlig å få hans velsignelse og få han ombord, forklarer filmskaper Paul Magnus Lundø. 

Tønes har bidratt i historieutviklingen og tanken er også at Tønes vil stå for filmmusikk. Det er ikke umulig at Tønes også dukker opp på skjermen. 

 

Fortsetter jakten på nye ideer i 2021 

Barnefilmfestivalen åpner allerede for påmelding til neste års pitchekonkurranse i slutten av november måned. Neste års festival arrangeres fra 27. april til 2. mai 2021. 

Samarbeidet med Mediefondet Zefyr fortsetter og de ønsker flere barnefilmprosjekter velkommen: - Zefyr jobber for at det skal produseres flere filmer, serier og dataspill på Vest- og Sørlandet. Innhold for barn er vi særlig positive til. Samtidig vet vi at Norges fremste kompetansesenter for barnefilm ligger i vår region. Det er dermed innlysende for oss å ha et strategisk partnerskap med Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival, sier fondets direktør Magnus Thomassen. 

Ønsker du å vite mer?
Kontakt Barnefilmfestivalen: Stina Ask Mikkelsen, tlf 97697621, stina@bff.no OM BARNEFILMFESTIVALEN:

Barnefilmfestivalen er et av Norges største kulturarrangementer for barn og den eneste filmfestival for barn/unge i dette formatet. Festivalen har et årlig besøk på 15 - 18 000 publikummere. Festivalen er også en møteplass for norsk og internasjonal filmbransje som arbeider med fortellinger, utvikling, finansiering og formidling av film for barn. Barnefilmfestivalen ble arrangert 23. gang i 2020 – for første gang var gjennomføringen heldigital!

OM MEDIEFONDET ZEFYR:

Mediefondet Zefyr forvalter statlig støtte og investerer privat kapital i spillefilm, dokumentarer, TV serier, dataspill og VR produksjoner. Fondet er et trepartssamarbeid mellom regionale offentlige myndigheter, private investorer, og staten ved Kulturdepartementet/Norsk filminstitutt.

Selskapet ble etablert i 2016 etter en fusjon mellom de to regionale fondene FUZZ AS og Filmkraft Fond AS. Selskapet er eid av Bergen kommune og Rogaland fylkeskommune og har samarbeidsavtaler med fylker og kommuner gjennom hele virksomhetsområdet. Zefyr regionen består av fylkene: Møre og Romsdal, Vestland, Rogaland, Agder og Vestfold og Telemark. Mediefondet Zefyr er det største regionale fondet for audiovisuell (AV) produksjon I Norge.

page2image20329984.png