Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Audiens med H.K.H. Kronprinsessen

På mandag hadde vi den store æren og gleden av å delta på audiens med H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit.

Det var vår daglige leder Stina Ask Mikkelsen og styreleder Trond Backer som representerte Barnefilmfestivalen. Vi hadde en kjempefin samtale, både om festivalens omstillingsevne i koronatida og hvordan vi arbeider med medvirkning og formidling for barn og unge, samt hvilke spennende planer vi nå har fremover. Det var veldig hyggelig at Kronprinsessen var interessert i å høre hva vi har gjort de siste årene og nysgjerrig på planene vi legger for årets festival som går fra 26. april – 1. mai.

 

Under audiensen fikk vi fortalt om utfordringene, mulighetene og lærdommen fra de siste to årene med heldigital og delvis digital festival. Vi fikk også fortalt om erfaringene og opplevelsene vi har hatt fra å lage festival gjennom de siste 25 årene.

 

Kronprinsessen var også interessert i vårt eget filmprosjekt #Innestengt. Her deltok barn fra hele landet. De filmet seg selv og fortalte om hvordan de opplevde hverdagen under korona, og hvordan det er å miste muligheten til å leve som normalt. Filmen kan ses på NRK, noe Kronprinsessen fortalte at hun gledet seg til å gjøre.

 

Det er viktig å se tilbake og lære av de erfaringene man har, men det er like viktig å se fremover. Vi fikk fortalt Kronprinsessen om alle de planene vi har for årets festival. Vi kan ikke avsløre for mye enda, men vi ønsker at byen virkelig skal oppleve at Barnefilmfestivalen fyller 25 år! Vi planlegger for en så normal festival som mulig, men har selvfølgelig også en plan B og C.

 

Vi benyttet anledningen til å invitere Kronprinsessen til åpningen av festivalen og vi krysser fingrene for kongelig besøk i april. Det er uansett en stor glede og ære at H.K.H Kronprinsessen er vår høye beskytter.

Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff