Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

BFF 2020 Online!

Skolene på Sørlandet deltar på filmfestival online fra 26. - 30. oktober.

Festivalen er i gang!
Det er stille i kinosalene. Utenfor er det ingen kø av spente skoleelever som er klare for å se film sammen. Ingen summing eller småprating i foajeen. Allikevel er det Barnefilmfestival denne uken.

Heldigital, for første gang
For første gang i festivalens historie blir det en heldigital festival i 2020. I Kristiansand, Arendal og Farsund deltar barne- og ungdomsskoler denne uken på den 23. utgaven av Barnefilmfestivalen, online. De får se filmer og være med på filmverksted som vanlig, men denne gangen skjer altså alt i egne klasserom.

Vårens festival var i utgangspunktet flyttet til høsten, men siden verden fremdeles er som den er har staben måttet tenke annerledes enn det som først var planlagt. Det blir derfor dessverre ingen visninger som normalt på kinoene i Kristiansand, Arendal og Farsund.

Gratis tilgang for alle skoler 
Tilbudet til barn og unge er begrenset i disse koronatider og derfor ble det besluttet å gi alle skoler tilgang til online filmfestival gratis for å sikre at tilbudet når flest mulig barn og unge.

 – Vi tilbyr blant annet et utvalg av filmene fra det opprinnelige festivalprogrammet som var klar før korona satte en brå stopp for vårens festivalgjennomføring. Det er et skreddersydd filmprogram til visning på skolene, forklarer Stina Ask Mikkelsen som er daglig leder for Barnefilmfestivalen.

Programmet består hovedsakelig av europeiske titler, med stor bredde i tematikk og sjanger. Filmene vises med opptak fra introduksjoner fra filmskaperne og i tillegg er det produsert undervisningsmateriell til alle filmene, slik at man har gode verktøy som vil kunne stimulerer til samtaler og diskusjon i forbindelse med filmvisningene i klasserommet.

Alle filmverkstedene gjennomføres, ved at verkstedene drar ut på «turné» til de ulike skoleklassene som deltar.

Rekord! 13 000 skolebilletter
Ungdomsutgaven av festivalprogrammet, kalt Filmfest UNG, ble arrangert digitalt fra 2. - 5. juni og fra 26. til 30. oktober arrangeres onlineversjon av Barnefilmfestival. Til sammen på de to heldigitale festivalene er det utstedt over 13 000 skolebilletter. Det er rekord! Til vanlig pleier besøkstall fra skolene å ligge på rundt 10 000.

–  Det er spennende og lærerikt å arrangere Barnefilmfestivalen på denne måten, men vi håper selvsagt at vi er tilbake sammen i kinosalen i 2021. Ingenting kan erstatte det å se film sammen på kinoen under festivalen, avslutter Stina Ask Mikkelsen. 

Neste års festivaldatoer er satt fra 27. april til 2. mai 2021.