Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

BFF POP-UP: Jorden er en chili

Lørdag 31. oktober inviterer vi til eksklusiv filmvisning på Sørlandets kunstmuseum med regissørbesøk!

LØRDAG 31. OKTOBER fra kl. 13.00 - 13.45,
inviterer vi til en EKSKLUSIV visning av den nye norske kortfilmen JORDEN ER EN CHILI (18m). En fantasirik og filosofisk fortelling fra et barns perspektiv.

Aldersanbefalingen er 6 - 12år.
Barn under 12 år har gratis adgang til arrangementet.

MØT FILMSKAPERNE
Regissør Even Benestad og hans sønn og co-regissør Emrik Holme-Benestad vil være til stede på visningen. Filmen varer totalt 18 minutter med påfølgende samtale og mulighet for publikum til å stille spørsmål til filmskaperne. 

I år arrangeres festivalen i hovedsak kun online for skoler. Derfor er det ekstra gledelig å kunne avrunde festivaluken med å invitere til en eksklusiv filmpremiere "live" med publikum og filmskapere tilstede! 

- Stina Ask Mikkelsen, daglig leder Barnefilmfestivalen

Visningen er en del av arrangementet stART Natten på museet - stART Dagen på museet på SØRLANDETS KUNSTMUSEUM - en 24 timers festival med innhold for både store og små!

Det inviteres blant annet til familieverkstedet "Et spøkelse flytter inn", konserter og masse, masse mer!! Mer info om hva du kan få med deg her.


BILLETTER
Festivalpass barn - 0,-

Festivalpass voksen - 100/200,- 
100kr hvis du er medlem av Sørlandets kunstmuseum.
Begrenset antall plasser på grunn av smittehensyn.
Husk å reserver plass på forhånd.

NB! Trykk først antall billetter, deretter "fortsett" og så kommer du til valgmuligheten om å reservere plasser. Ring gjerne Stina på tlf 97697621 om noe skulle være uklart. 

Bestill billetter her.

Om filmen - "Jorden er en chili" er en fantasirik og filosofisk fortelling fra et barns perspektiv i form av en animert kortdokumentar for barn. I filmen blir publikum med på en reise inn i en liten gutts lek sammen med lillebror og nabojenta. Det blir en blanding av heftige kamper mellom det gode og det onde, brorskap, kjærlighet, drøm og mareritt. Den lille gutten har selv regi på hvordan historien skal fortelles, og kortfilmen er en lek med hvordan barn formidler sitt univers og visualiserer sine fantasier gjennom å lage en animasjonsfilm.

Om regissøren - Even Benestad er fra Grimstad, men bosatt i Oslo. Han er kreativ produsent og regissør for produksjonsselskapet Indie Film. Tidligere har Benestad regissert filmene Alt om min Far (2002), Natural Born Star (2007), Tempus Fugit (2008), Pushwagner (2011) og Club 7 (2013). Jorden er en Chili (2020) er hans første dokumentar for barn – dette er noe han ønsker å utforske videre i fremtidig arbeid.