Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

«BFF prat» med Marthe og Mariann

I år har 55 personer meldt seg som frivillig - vi har tatt en nærmere prat med to av dem!

En som gleder seg mye til festival er 14 år gamle Marthe Måreid-Johansen. Hun har jobbet som frivillig siden 2018. Allerede i 2017 var hun med i Barn i byen - juryen, Barnefilmfestivalens barnejury.

Hvorfor ville du jobbe som frivillig for Barnefilmfestivalen?
- Jeg ville være frivillig fordi jeg så alle menneskene som var så glade når de kom ut av kinosalen etter å ha sett film. Når jeg fant ut at jeg kunne bidra med å få folk til å smile, le og gråte på denne måten hadde jeg lyst til å være med som frivillig. Helt siden jeg var i barnejuryen har jeg elsket å jobbe her.

Hva er det beste med å jobbe som frivillig på festivalen?
- Det beste er å bli kjent med alle folkene. Gleden i festivalen er alle menneskene man jobber med og blir kjent med. Det bidrar til at jeg hvert år gleder meg til denne festivalen.

- Jeg vil også gjerne føye til at Barnefilmfestivalen har vært en stor inspirasjon for meg. Det har vært spennende og se verdenen bak en festival. Jeg har også utført oppgaver jeg aldri hadde trodd jeg kunne gjøre, som å ønske velkommen i sal 1. Det er utfordringer som gjør at man kan pushe seg og teste nye grenser, hvis man har lyst til det.

 Marthe ønsket velkommen i sal 1 under fjorårets festival.


Marianne Høyland-Eichler og klassen hennes fra Agder Folkehøgskole har vært med som frivillige siden 2018, i år blir tredje gangen de er med på Barnefilmfestivalen.

Hvorfor pleier dere å jobbe som frivillige på Barnefilmfestivalen?
- Det er mange gode grunner til å være frivillig på Barnefilmfestivalen. Det er en spennende og internasjonal festival midt i byen, og det er et hyggelig miljø å være en del av. På selve festivalen får man en unik mulighet til å møte de som har laget filmene, høre historiene bak og se på paneldebatter.

Hva er det beste med å jobbe som frivillig?
- Det beste med å jobbe som frivillig for meg er å oppleve hvordan mine internasjonale elever klarer å ta del i en norsk festival, og aktivt bruke det norske språket i møte med andre frivillige, publikum og bransjefolk. De bidrar og opplever mestringsfølelse i samarbeid med andre. Slik skapes gode minner og grobunn for frivillig arbeid senere i livet.

Hvorfor synes du det er viktig å ta med klassen din til festivalen hvert år?
- Barnefilmfestivalens program inneholder håndplukkede kvalitetsfilmer fra hele verden som fortjener å bli sett. Disse filmene har ofte et budskap og skaper en debatt som er et viktig tilskudd i en klasse. Samtalene i etterkant av disse filmene er veldig fine. Det å se og oppleve film binder oss sammen.

- De internasjonale elevene som har jobbet på festivalen har vært kjempefornøyde med å være en del av et frivillig team. De som skal komme i år er spente og gleder seg veldig til å ta del i noe de aldri har gjort før!

To av Mariannes internasjonale elever som hjelper til med festival. 

 

Skrevet av: Helene Alsaker