Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Bli med i frivilligcrewet!

Frist for påmelding 1. mars

Vil du jobbe som frivillig på en av Norges største filmfestivaler?  

Som frivillig får du verdifull arbeidserfaring fra et av Norges største kulturarrangement, og et unikt innblikk i film-og festival bransjen. Du vil også ta del i en hyggelig og sosial arena, hvor vi sammen er med på å skape minneverdige filmopplevelser for store og små. 

Noe for deg? 
Som frivillig er du festivalens viktigste ambassadør, og vårt ansikt utad. Derfor ønsker vi deg som er motivert til å skape god stemning for både gjestene og staben. Vi er på utkikk nysgjerrige og utadvendte søkere som er klare for å ta i et tak. Du kan forvente spennende og varierte arbeidsdager, uansett hvilken arbeidsoppgave du får.

Meld deg på HER

Som frivillig får du:

  • Festivalpass til Barnefilmfestivalen og Filmfest UNG 

  • Festivalens T-skjorte

  • Attest, og verdifull arbeidserfaring som kan settes på CV'en

  • Invitasjon til sosiale arrangementer

  • Innsikt i og erfaring med kulturarbeid

  • Nettverksbygging knyttet til nasjonal og internasjonal filmbransje 

Vær raskt ute med å melde deg på, så er muligheten større for at du nettopp får den jobben du ønsker deg. Det er et begrenset antall plasser i hver gruppe, men vi vil gjøre vårt beste for å møte dine ønsker. 

Spørsmål? 
Send mail til frivilligkoordinator på frivillig@bff.no

Meld deg på HER

Barnefilmfestivalen 2020 arrangeres 21-26. april.

Dette er noen av arbeidsoppgavene du kan velge mellom: 

Info/akkreditering og distribusjon 
Du skal være oppdatert på festivalens program og kunne svare på praktiske og filmrelaterte spørsmål. Vi ønsker deg som vil inspirere de besøkende og sørge for god flyt av informasjon, samt sørge for at festivalen er synlig i byen. Frivillige som velger dette ansvarsområdet bør kunne snakke engelsk, være utadvendt, selvstendig og serviceinnstilt. 

Event/Arrangement 
Her kan du være med å arrangere stands og arrangementer rettet mot både publikum og filmbransje i forkant av festivalen og i selve festivaluka. Det kan være alt fra aktiviteter for barna, pynting og dekor, vakthold, innkjøp, rigging, servering og bar m.m. Stands og aktiviteter rettet mot barnefamilier legges for det meste til dagtid i helger. Bransjearrangement er derimot oftest på kveldstid i ukedager/helg, og her er det en fordel om du er over 18 år. 

Screeningclub 
I vår screeningklubb får bransjegjestene mulighet til å se filmene vi viser utenom ordinære visninger. Noen av filmene finnes kun med engelske undertekster her. Din oppgave vil være å holde vakt/oversikt over hvem som går ut og inn, og hjelpe til med tekniske utfordringer om det skulle oppstå. Det vil være mulighet for å se film selv i rolige perioder. 

Dekor
Har du et øye for detaljer og evnen til å finne kreative løsninger? Vi trenger deg som er opptatt av at festivalen vår skal bli finest mulig. Det blir alt fra ballonger, maling, bordpynt, skilt og det som må til for å få festivalen vår leken og fargerik. Det kan forekomme litt jobbing i forkant av festivaluka.  

Kinovert 
Vertene har hovedansvaret for god stemning og klargjøring av de arenaer der det vises film. I hovedsak bistår man de kinoansatte med å sørge for god flyt og køavvikling inn og ut av salene, rydding/klargjøring av saler og foajeen. For noen kan det også være aktuelt å ha innledninger før filmvisninger hvor man da vil ønske publikum velkommen til festivalen og informerer kort om filmen de skal se. 

Filmverksted-assistent 
Du vil få muligheten til å jobbe tett med profesjonelle filmskapere. Du må like å jobbe med barn, være tålmodig og fleksibel. Det er en fordel om du har mulighet til å være tilstede flere dager på rad. Verkstedene foregår på dagtid mellom kl. 9 - 14. Arbeidsoppgavene innebærer å assistere instruktørene (du får være med å sette opp animasjons-set med kamera, kulisser og pc med profesjonell programvare), assistere barna i de oppgavene de får; klipping, liming, tegning og modellering i plastilina. Du vil få grundig opplæring. Nyttig for deg som ønsker god erfaring med ledelse av barn. 

SoMe og skribent 
Liker du å skrive? Vi trenger skribenter til å levere saker til barnefilmfestivalen.no og festivalens sosiale medier-kanaler daglig under festivalen. Skribentene produserer intervjuer med festivalens gjester og publikum, dekker arrangementer og formidler smakebiter fra filmprogrammet. Søker bør kunne skrive godt på norsk og engelsk. 

Dokumentasjon film/foto 
Vil du være med å dokumentere den gode stemningen under festivalen? Vi trenger flinke folk til å levere bilder og film til nettside, presse og sosiale medier. Du vil jobbe tett med markedsansvarlig og presseansvarlig på festivalen og få ansvar for dokumentasjon av ulike bransjearrangement, filmgjester, ulike seremonier og den store familiedagen.