Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Del din annerledes-sommer!

#Innestengt vil være med deg på ferie!

Dokumenter din koronasommer

Prosjektet tar ikke sommerferie. Alle barn i alderen 6-16år inviteres til å dokumentere sin korona-sommer!

Vi vet ikke hvordan hverdagen ser ut til høsten, eller neste uke for den saks skyld. Derfor har vi besluttet å la dokumentasjonsperioden fortsette frem til høsten. De innsendte bidragene skal resultere i en dokumentarfilm og en museumsutstilling som lanseres på Barnefilmfestivalen våren 2021. Alle bidrag lagres også for fremtiden i museets arkiv.


Flere hundre innsendte bidrag!

- Det strømmer inn med ulike bigrad, og ikkeminst filmer som tar oss med på alt i fra hjemmeskole til trampolinehopping. Noen viser frem sin nye hobby, andre forteller om det å være bekymret for besteforeldre eller hvor mye de savner vennene sine. De siste filmene vi har mottatt viser i større grad gleden av å kunne møtes igjen og oppdelte skolegårder og klasserom, forklarer Ask Mikkelsen.

Filmklippene skal settes sammen av den Kristiansandsbaserte dokumentarfilmskaperen og animatøren Marius Loland. Det er mye som tyder på at han får et hav av spennende klipp å arbeide med. Det har pr. d.d. kommet inn over 100 filmklipp.

- Det er noen helt fantastiske bidrag! Barn og unge er utrolig kreative med kamera, og noen lager til og med animasjon. At de filmer selv og bruker sin egen stemme er dette prosjektets store styrke. Her kommer vi tett på og man føler man blir kjent med dem. Dette blir moro å vise fram for et større publikum i kinosalen, utdyper filmskaper Marius Loland.

I tillegg til film, samles det også inn bilder, dagbok-notater, dikt, sanger, tegninger og gjenstander og andre kreative uttrykk fra barn og unge som skal danne en museumsutstilling.

400 000 til koronafilm- og utstilling

Barnefilmfestivalen og Vest-Agder-museet utviklet ideen til prosjekt #Innestengt da festivalen måtte avlyse og det så mørkt ut for museets sommersesong. Prosjektet dokumenterer den historiske koronatida med hjelp av kreative innsendte bidrag fra barn og unge.

- Hvordan har barn og unge det i koronatida? Hva er de opptatt av? Vi håper å få et unikt innblikk i en viktig og annerledes tid i barn og unges liv. Vi er takknemlige for at så mange ser verdien i det vi har satt i gang. Både barn og unge som deler sine historier, og støttespillerne som hjelper prosjektet frem til realisering, sier daglig leder i Barnefilmfestivalen, Stina Ask Mikkelsen.

#Innestengt er nå landsdekkende og støtten har rundet til sammen kr 475 000, gitt av Kulturrådet, Sørnorsk filmsenter, Cultiva og Fritt Ord.

Mer informasjon kan du lese på prosjektets nettside: www.bff.no/innestengt
- og på museets nettside: https://www.vestagdermuseet.no/innestengt-barn-og-unge-i-koronatida