Barnefilmfestivalen 22.-27. april 2024

Dette er de nominerte filmene til EFA Young Audience Award

De nominerte filmene til EFA Young Audience Award er "Animal", "Comedy Girl" og "Dreams Are Like Wild Tigers"

I samarbeid med Norsk filminstitutt er Barnefilmfestivalen for tredje året på rad ansvarlig for å sette sammen Norges egen ungdomsjury. Juryen skal avgi sine stemmer i jakten på beste Europeiske film for et ungt publikum. 

HER ER DE NOMINERTE FILMENE: 

Animal

Regissør: Cyril Dion
Land: Frankrike
Trailer

Tenåringene Bella og Vipulan reiser for å møte forskere og aktivister over hele verden, de er på jakt etter måter vi kan leve på, hvor mennesker slutter å ødelegge naturen og miljøet, men heller finne måter vi kan leve i felleskap med andre arter og dyr. For en mer bærekraftig fremtid for alle arter på jorden.

 

Dreams Are Like Wild Tigers

Regissør: Lars Montag
Land: Tyskland
Trailer

Tolv år gamle Ranji fra Mumbai drømmer om Bollywood: de fargerike filmene fra den indiske filmindustrien gjør ham glad – slik de gjør for millioner av andre landsmenn. Han vil ikke noe annet enn å stå foran kameraet med sin helt, den indiske superstjernen Amir Roshan. Men hans store drøm virker utenfor rekkevidde når foreldrene bestemmer at de skal flytte til Tyskland. Bare håpet om å delta i en audition for Amir Roshans nye film holder ham i gang – problemet er bare at den holdes i hjemlandet India. Nabojenta, Toni, er enig i at du må kjempe for drømmene dine, og viser seg å bli en uventet alliert for Ranji. Med mot og samlet innsats drar de ut for å gjøre drømmene sine til virkelighet – og i prosessen oppdage gleden ved ekte vennskap.

 

Comedy Queen

Regissør: Sanna Lenken
Land: Sverige
Trailer

13 år gamle Sasha har bestemt seg for å bli standup-komiker. Aller helst vil hun få faren, som gråter i dusjen når han tror ingen hører ham, til å le. Hjemme minner alt mamma, som ikke lenger lever, og de livsfarlige tårene brenner bak øynene hennes. Men Sasha vil ikke gråte. I all hemmelighet skriver hun en liste over alt hun må gjøre for å overleve sorgen: barbere håret, slutte å lese bøker, takke nei til verdens søteste valp og fremfor alt bli dronningen av komedie.

 

Ønsker du å være med i juryen? Les mer og søk her!