Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Filmtips: Foreldrefellen

Foreldrefellen er både morsom, rørende og nyskapende.

Dersom du var en av dem som leste intervjuet med vår nye prosjektkoordinator, fikk du kanskje med deg at hans første sterke kinominne var å se Foreldrefellen? Vel, dette er en film som passer perfekt til en dag som i dag. Morsdag og Valentine’s Day på samme dag, og i tillegg er det både fastelavn og søndag! Hva er vel da bedre enn å krype opp i sofaen med en fastelavnsbolle i hånda og en god film på TV-en?

I dag kjenner kanskje de fleste regissør Nancy Meyers best for julefavoritten The Holiday, men Foreldrefellen var hennes første film som regissør. Den kom ut i 1998, og introduserte kinopublikum verden over for 11 år gamle Lindsay Lohan. Hun spiller begge hovedrollene i filmen, noe som gjorde henne til barnestjerne over natta.

Begge hovedrollene, spør du? Ja, Foreldrefellen handler om Hallie og Annie, som møtes ved en tilfeldighet når foreldrene deres sender dem på samme sommerleir. De to jentene er prikk like, og skjønner fort at fortiden deres skjuler en hemmelighet. I løpet av leiren legger de en plan om å bytte plass! Forviklingene står i kø, men i en familiefilm som dette må det jo gå bra til slutt.

Foreldrefellen er både morsom, rørende og nyskapende. Bruken av samme person i to roller viser bare litt av hva man kan få til ved hjelp av filmtriks og digitale teknikker. Samtidig er filmen basert på en god idé og med et sterkt manus i bunn. Filmen er proppfull av sjarm, humor, eventyr og en god dose romanse, i tillegg til et lite norsk innslag! Kjenner du igjen modellen som dukker opp på brudefotoshoot i London?

 

Foreldrefellen kan plan annet sees på Disney+ eller leies på Viaplay.