Barnefilmfestivalen 26. april1. mai 2022

"Flukten over grensen" vinner EFA Young Audience Award!

3600 unge jurymedlemmer fra 38 land har stemt - og vinneren er norsk!

Norsk vinner for første gang!

European Film Academy er en frivillig organisasjon stiftet i Berlin i 1988, av blant annet Ingmar Bergman. Siden 2012 har de delt ut Young Audience Award til den beste europeiske barnefilmen. Årets tre nominerte var norske Flukten over grensen, italienske Pinocchio og irske Wolfwalkers - og det ble altså førstnevnte som stakk av med seieren. Vi gratulerer!!

Norsk jury

Det er totalt 3600 ungdom i alderen 12-14 år som stemmer, og de kommer fra hele 38 europeiske land. Barnefilmfestivalen har et samarbeid med European Film Academy, og er derfor vertskap for den norske juryen. Det er andre året at Norge deltar med jury. 30 norske jurymedlemmer har sett og vurdert filmene, før de avga sine stemmer for å kåre vinneren. Juryen er støttet av Norsk filminstitutt. 

Både filmtitting, jurydiskusjon og prisutdeling måtte i år foregå digitalt. Har du lyst til å se prisutdelingen i reprise, så kan den strømmes her. Dette er første gang Norge stikker av med seieren, men vi har tidligere vært nominert med Los Bando.

Fikk du ikke med deg Flukten over grensen da den gikk på kino i fjor, så får du flere muligheter under Barnefilmfestivalen! Vi skal vise den fire ganger på Kristiansand kino i løpet av festivalen. Velkommen på kino!