Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Gratulerer til årets amandanominerte!

Beste norske barnefilm skal kåres!

I dag ble årets nominerte til Amanda-prisutdelingen offentliggjort. Den prestisjetunge prisen skal deles ut for 36. gang, under Den norske filmfestivalen i Haugesund i august. I kategorien for beste barnefilm ble følgende filmer nominert:

Vi er ekstra glade på vegne av Bortebane, som var åpningsfilm på Barnefilmfestivalen 2021. På festivalen viste vi også Tottori - Sommeren vi var alene, som i tillegg har blitt presentert i vårt bransjeprogram Films on the Horizon tidligere. Nå er det bare å vente spent til selve utdelingen, som finner sted 21. august i år.

Tottori - Sommeren vi var alene er i tillegg nominert til beste regi og beste originalmusikk, mens Knutsen og Ludvigsen 2 også er nominert til beste produksjonsdesign. I kategorien for beste visuelle effekter finner vi Dragevokterens jul, og det gleder oss å se at barnefilm gjør seg gjeldende i andre kategorier også!

En liste over alle de nominerte, inkludert flere nominasjoner til Generasjon Utøya, Gunda og Ninjababy - som alle ble vist på årets festival - finner du HER.

Vi gratulerer alle de nominerte, og gleder oss til prisutdeling i august!