Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Heldigital festival

Barnefilmfestivalen 2020 arrangeres online fra 26. - 30. oktober.

Den siste uka i oktober skal barne- og ungdomsskoler i Kristiansand, Arendal og Farsund på Barnefilmfestivalen. De får se filmer og være med på filmverksted som de pleier under festivalen. Nytt denne gangen er det ikke skal være sammen med andre skoler i en kinosal, men i sine egne klasserom.

– Vi tilbyr et utvalg av filmene fra det opprinnelige festivalprogrammet som var klar i vår før korona satte en brå stopp for festivalgjennomføringen. Vi tilbyr nå et skreddersydd filmprogram til visning online på skolene, forklarer Stina Ask Mikkelsen som er daglig leder for Barnefilmfestivalen.

– Programmet består totalt av 17 filmer, hovedsakelig europeiske, som har stor bredde i tematikk og sjanger. Alle filmene har tilhørende filmstudieark slik at man har gode verktøy for å skape diskusjoner og relevante oppgaver i klasserommet etterpå, forklarer hun.

Alle filmer tilbys gratis til alle skoletrinn i Kristiansand, Farsund og Arendal.

–  Det blir spennende å arrangere Barnefilmfestivalen på denne måten, men vi håper selvsagt at vi er tilbake sammen i kinosalen i 2021, avslutter Stina Ask Mikkelsen.