Barnefilmfestivalen 22.-27. april 2024

99 filmer fra 39 land!


Etter rekordhøy påmelding av film til festivalen kan vi endelig offentliggjøre årets filmprogram, som består av hele 99 kvalitetsfilmer fra 39 ulike land.

Barnefilmfestivalen sparkes i gang tirsdag 25. april med VERDENSPREMIERE på den norske filmen «Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet, med blant andre Bjarte Hjelmeland i rollen som en skruppelløs miljøforbryter. Flere av skuespillerne og regissøren kommer på åpningen.

Resten av festivaluken går det slag i slag med verdenspremierer, førpremierer og prisvinnende filmer, og underholdning og aktiviteter på Familiedagen (29. april) og Den store detektivdagen (30. april). Barnefilmfestivalen arrangerer i tillegg et omfattende bransjeprogram. Se bransjeprogrammet her:


Vi har også gleden av å presentere årets nominerte kortfilmer som konkurrerer om prisen for Beste norske kortfilm 2023! Vinneren av Barnefilmfestivalens egen kortfilmpris for barn og unge får en plass på shortlisten over kortfilmer som kjemper om en nominasjon i Amanda-kategorien for Beste kortfilm, og mottar Barnefilmfestivalens gjeve statuett og diplom. Se de nominerte filmene her:

Årets fagjury som skal kåre både Beste norske kortfilm og Beste utenlandske spillefilm er: Trine Lo (filmprodusent), Christin Berg (programdirektør NF Kino) og Roy Søbstad (filmskribent).

Se hele programmet her: