Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

#Innestengt

Nytt prosjekt om barn og unge i koronatida!

#innestengt - Barn og unge i koronatida

En dag vil vi spørre oss: Hvordan hadde barn det under koronatida våren 2020? - Nå inviteres derfor barn fra hele Norge til å dokumentere disse dagene - til å skrive norgeshistorie fra barnehøyde!

Vi er inne i en spesiell og historisk periode. Norge er lukket ned og vi er «innestengt». I flere uker har Norge vært sammen hver for seg. Hvordan ser den nye hverdagen ut nå som alt er snudd på hodet? Hvordan er det å være barn i koronatida?

Barnefilmfestivalen og Vest-Agder-museet har gått sammen om prosjektet #Innestengt og ønsker å dokumentere denne historiske perioden for fremtiden. Alle barn og unge i alderen 6-16 år inviteres til å delta med å vise frem sin hverdag og hva de er opptatt av i koronatida på ulike måter.

Prosjektet er inspirert av filmprosjektet «Lockdown i DK», igangsatt av BUSTER barnefilmfestival og Nationalmuseet i Danmark.

Barnefilmfestivalen skulle etter planen arrangeres 21. – 26. april.  

- Det var ikke med lett hjerte vi valgte å utsette festivalen, men det viste seg å være riktig beslutning. Nå gleder jeg meg til å sette i gang med dette prosjektet. Vi håper å få et innblikk i en viktig og annerledes tid i barn og unges liv. Det å lage film er jo artig i seg selv – så forhåpentligvis skaper dette et positivt engasjement som også vil være morsomt og lærerikt for de som vil være med, sier daglig leder i Barnefilmfestivalen, Stina Ask Mikkelsen.

I tillegg til film er det også ønskelig å samle inn bilder, fortellinger, dikt, sanger, tegninger og gjenstander og andre kreative uttrykk fra barn og unge.

- Dette er et historisk viktig prosjekt for museet. Vi ønsker å samle inn og arkivere kreative uttrykk som dokumentasjon av koronatida fra barnehøyde, sier prosjektleder for Vest-Agder-museet, Jannecke Dettmer.

Kinofilm og museumsutstilling
Prosjektet #Innestengt skal resultere i en dokumentar som får premiere på kino under Barnefilmfestivalen 2021. Det innsendte filmmateriale skal bearbeides av den Kristiansandsbaserte filmskaperen Marius Loland. I tillegg skal et utvalg av det innsamlede materiale danne en fremtidig utstilling i regi av Vest-Agder-museet og brukes i fremtidig formidling til skolene.

Les mer om prosjektet her: https://www.Bff.no/innestengt
og her https://www.vestagdermuseet.no/innestengt-barn-og-unge-i-koronatida/