Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Ja, det blir festival!

Årets festivaldatoerer 27. april til 2. mai. På grunn av restriksjoner for avstand, antall publikummere og reiser, blir det heller ikke i år en helt vanlig festival. Vi kan ikke fylle like mange kinosaler med spente barn og ungdom, eller invitere spennende gjester fra inn- og utland. Heldigvis går det an å lage festivalstemning allikevel.

Årets festival blir en kombinasjon av digitale visninger og fysiske visninger, altså strømming og kino. Store deler av årets filmprogram blir å finne på den digitale plattformen som blir tilpasset barnehager, skoler og deltakere fra filmbransjen. I fjor utviklet vi en digital plattform til filmvisning, som ble benyttet av skoler i Agder. Vi fikk svært gode tilbakemeldinger fra både lærere og elever. I annerledesåret 2020 endte vi faktisk opp med et rekordhøyt antall skolepublikum - rett under 15 000. Denne plattformen og erfaringen vil vi også benytte i år. Vi planlegger også et rekordhøyt antall filmverksteder, som vi sender ut på turné på ulike skoler i en periode på to uker. 

Samtidig setter vi også opp noen ordentlige kinovisninger. Selv om vi er glade for at vi har muligheten til å vise film digitalt, er det ingen tvil om at film gjør seg aller best på kino. Derfor vil vi holde på denne visningsarenaen, som vi håper å vende tilbake til med fullt program allerede neste år. På årets program vil dere finne en god blanding av førpremierer, premierer og ønskerepriser. Det er filmer fra land som Norge, Tyskland, Canada, Brasil, Sudan - og mange fler!

KINOPROGRAM

Vi er skikkelige glade for at vi får muligheten til å vise film på kino under årets festival. Det er jo der film hører hjemme! Billetter til festivalvisninger koster kr 70.
Her finner du en kjapp oversikt over hvilke filmer som vises hvilke dager i løpet av festivaluka.


DIGITAL SKOLEFESTIVAL

Alle grunnskoler og barnehager fra Kristiansand, Arendal og Farsund får tilbud om å delta på den digitale utgaven av filmfestivalen. I tillegg gjelder tilbudet også alle videregående skoler i hele Agder. Programmet består av totalt 74 filmer.

HER kan du lese mer om årets digitale skoletilbud.

HER finner du informasjon og logg inn til vår digitale portal. 


BRANSJE

Normalt ønsker vi mange tilreisende bransjegjester fra inn- og utland velkommen til palmekysten i festivaluka. I tillegg til å tilby et rikt filmprogram, har vi tradisjon for å invitere tilreisende gjester med på alt fra båttur i vår vakre skjærgård, omvisning i Dyreparken, og rekemiddag under åpen himmel på Odderøya. I disse tider tillater ikke verden reising på samme måte og det blir derfor digitale plattformer også for denne målgruppen.

I år tilbyr en stor nordisk konferanse, som blant annet er støttet av Creative Europe, Norsk filminstitutt og Nordisk kulturfond. Vi kan faktisk by på mer bransjeinnhold enn noen gang tidligere og tradisjonsrike poster som pitchekonkurransen og Films on the Horizon vil også gjennomføres digitalt i år.

HER kan du lese mer om årets bransjeprogram.