Barnefilmfestivalen 27. april2. mai 2021

Ja, det blir festival!

Selv etter et helt år med korona, håndvask og avstand er det vanskelig å planlegge nøyaktig hvordan den neste måneden, uka eller kanskje til og med dagen vil se ut. Det gjelder både for store arrangementer og i hverdagen generelt. Men én ting kan vi love dere: Vi jobber for fullt mot festival i 2021!

Årets festivaldatoer er 27. april til 2. mai. På grunn av restriksjoner for avstand, antall publikummere og reiser, blir det heller ikke i år en helt vanlig festival. Vi kan ikke fylle kinosalene med spente barn og ungdom, eller invitere spennende gjester fra inn- og utland. Heldigvis går det an å lage festivalstemning allikevel.

Årets festival blir en kombinasjon av digitale visninger og fysiske visninger, altså strømming og kino. Store deler av årets filmprogram blir å finne på den digitale plattformen som blir tilpasset barnehager, skoler og deltakere fra filmbransjen. I fjor utviklet vi en digital plattform til filmvisning, som ble benyttet av skoler i Agder. Vi fikk svært gode tilbakemeldinger fra både lærere og elever. I annerledesåret 2020 endte vi faktisk opp med et rekordhøyt antall skolepublikum - rett under 15 000. Denne plattformen og erfaringen vil vi også benytte i år. Vi planlegger også et rekordhøyt antall filmverksteder, som vi sender ut på turné på ulike skoler i en periode på to uker. 

Samtidig jobber vi for å sette opp noen ordentlige kinovisninger også. Selv om vi er glade for at vi har muligheten til å vise film digitalt, er det ingen tvil om at film gjør seg aller best på kino. Derfor vil vi holde på denne visningsarenaen, som vi håper å vende tilbake til med fullt program allerede neste år. På årets program vil dere finne en god blanding av førpremierer, premierer og ønskerepriser. Det er filmer fra land som Norge, Tyskland, Canada, Brasil, Sudan - og mange fler! Det digitale programmet (for skoler og akkrediterte) kan du finner HER. 

Dessverre utgår den tradisjonelle familiedagen utenfor kinoen, men vi planlegger vi noe helt nytt, som vi håper å kunne avsløre veldig snart!

Normalt ønsker vi mange tilreisende bransjegjester fra inn- og utland velkommen til palmekysten i festivaluka. I tillegg til å tilby et rikt filmprogram, har vi tradisjon for å invitere tilreisende gjester med på alt fra båttur i vår vakre skjærgård, omvisning i Dyreparken, og rekemiddag under åpen himmel på Odderøya. I disse tider tillater ikke verden reising på samme måte og det blir derfor digitale plattformer også for denne målgruppen. Vi holder på å produsere en stor nordisk konferanse, som blant annet er støttet av Creative Europe, Norsk filminstitutt og Nordisk kulturfond. Vi kan faktisk by på mer bransjeinnhold enn noen gang og tradisjonsrike poster som pitchekonkurransen og Films on the Horizon vil også gjennomføres digitalt i år.

Vi oppdaterer fortløpende bransjeprogrammet HER og skoleinformasjon finner du HER.
Akkrediteringen er åpen!


Vil du hjelpe oss med å lage festival? Meld deg som frivillig, da vel!
Les mer her.