Jobb for en av Norges største festivaler

Frist for å melde seg som frivillig: 15. mars

Vil du bli med som frivillig på en av Norges største filmfestivaler? For å kunne lage den beste filmfestivalen trenger vi også den beste frivilligstaben. 

Er du interessert i å være med? Hvert år bidrar mange dyktige og engasjerte frivillige til at våre gjester får den ultimate festivalopplevelsen. Innsatsen som de frivillige bidrar med er uvurderlig og uten dere ville det ikke vært noe festival. 

Som frivillig på Barnefilmfestivalen vil du få masse igjen for innsatsen du legger igjen. Du vil få et unikt innblikk og verdifull arbeidserfaring tilknyttet et av Norges største kulturarrangement for barn og unge. I tillegg til å være en del av en utrolig hyggelig og sosial arena.

Vi er på utkikk etter deg som er nysgjerrig, utadvendt og motivert til å ta i et tak. Som frivillig er du festivalens viktigste ambassadør og vårt ansikt utad. Det er derfor viktig at du er motivert til å skape god stemning for både våre gjester og staben.

Vær raskt ute med å melde deg på, så er muligheten større for at du nettopp får den jobben du ønsker deg. Det er et begrenset antall plasser i hver gruppe, men vi vil gjøre vårt beste for å møte dine ønsker.

Som frivillig får du:

- Festivalpass til Barnefilmfestivalen og Filmfest UNG

- Festivalens T-skjorte

- Attest, og verdifull arbeidserfaring som kan settes på CV'en

- Invitasjon til sosiale arrangementer

- Innsikt i og erfaring med kulturarbeid

- Nettverksbygging knyttet til nasjonal og internasjonal filmbransje

 

Spørsmål?
Send mail til frivilligkoordinator, Siri, på frivillig@bff.no.

 

Dette er arbeidsoppgavene du kan velge mellom:

Info/akkreditering og distribusjon

Du skal være oppdatert på festivalens program og kunne svare på praktiske og filmrelaterte spørsmål. Vi ønsker deg som vil inspirere de besøkende og sørge for god flyt av informasjon, samt sørge for at festivalen er synlig i byen. Frivillige som velger dette ansvarsområdet bør kunne snakke engelsk, være utadvendt, selvstendig og serviceinnstilt.

Event/Arrangement

Her kan du være med å arrangere stands og arrangementer rettet mot både publikum og filmbransje i forkant av festivalen og i selve festivaluka. Det kan være alt fra aktiviteter for barna, pynting og dekor, vakthold, innkjøp, rigging, servering og bar m.m. Stands og aktiviteter rettet mot barnefamilier legges for det meste til dagtid i helger. Bransjearrangement er derimot oftest på kveldstid i ukedager/helg, og her er det en fordel om du er over 18 år.

Screeningclub

I vår screeningklubb får bransjegjestene mulighet til å se filmene vi viser utenom ordinære visninger. Noen av filmene finnes kun med engelske undertekster her. Din oppgave vil være å holde vakt/oversikt over hvem som går ut og inn, og hjelpe til med tekniske utfordringer om det skulle oppstå. Det vil være mulighet for å se film selv i rolige perioder.

Dekor

Har du et øye for detaljer og evnen til å finne kreative løsninger? Vi trenger deg som er opptatt av at festivalen vår skal bli finest mulig. Det blir alt fra ballonger, maling, bordpynt, skilt og det som må til for å få festivalen vår leken og fargerik. Det kan forekomme litt jobbing i forkant av festivaluka. 

Kinovert

Vertene har hovedansvaret for god stemning og klargjøring av de arenaer der det vises film. I hovedsak bistår man de kinoansatte med å sørge for god flyt og køavvikling inn og ut av salene, rydding/klargjøring av saler og foajeen. For noen kan det også være aktuelt å ha innledninger før filmvisninger hvor man da vil ønske publikum velkommen til festivalen og informerer kort om filmen de skal se.

Filmverksted-assistent

Du vil få muligheten til å jobbe tett med profesjonelle filmskapere. Du må like å jobbe med barn, være tålmodig og fleksibel. Det er en fordel om du har mulighet til å være tilstede flere dager på rad. Verkstedene foregår på dagtid mellom kl. 9 - 14. Arbeidsoppgavene innebærer å assistere instruktørene (du får være med å sette opp animasjons-set med kamera, kulisser og pc med profesjonell programvare), assistere barna i de oppgavene de får; klipping, liming, tegning og modellering i plastilina. Du vil få grundig opplæring. Nyttig for deg som ønsker god erfaring med ledelse av barn.

SoMe og skribent

Liker du å skrive? Vi trenger skribenter til å levere saker til barnefilmfestivalen.no og festivalens sosiale medier-kanaler daglig under festivalen. Skribentene produserer intervjuer med festivalens gjester og publikum, dekker arrangementer og formidler smakebiter fra filmprogrammet. Søker bør kunne skrive godt på norsk og engelsk.

Dokumentasjon film/foto

Vil du være med å dokumentere den gode stemningen under festivalen? Vi trenger flinke folk til å levere bilder og film til nettside, presse og sosiale medier. Du vil jobbe tett med markedsansvarlig og presseansvarlig på festivalen og få ansvar for dokumentasjon av ulike bransjearrangement, filmgjester, ulike seremonier og den store familiedagen.