Barnefilmfestivalen 22.-27. april 2024

Møt EFA YAA Juryen

Denne uken er 20 jurymedlemmer (12-14 år) fra Kristiansand og omegn klare for å representere Norge i "European Film Academy" sin "Young Audience Award". Sammen med ungdommer fra 42 andre land skal de stemme frem Europas beste film!

Det er tredje året på rad at Barnefilmfestivalen har ansvarlig for å sette sammen Norges egen ungdomsjury. Men dette er aller første gang vi kan gjøre det fysisk i en kinosal. Det blir derfor 2 fulle dager (12. og 13. november) med film og jurysamtaler, før de går til stemmeurnene for å bestemme hvilken film de synes fortjener å stikke av med seieren.

Bla lenger ned for mer informasjon om årets filmer!

Jurymedlemmene gleder seg til å kunne se filmer fra ulike steder i Europa, som de ikke ville hatt muligheten til å se ellers, og flere av de poengterer at det blir fint å møte andre ungdommer med felles interesser.

- Det blir spennende å se om juryen har en klar favorittfilm eller om det blir mange ulike meninger. Jeg håper vi får noen fine diskusjoner, og det viktigste er uansett at ungdommenes stemmer også blir hørt, sier prosjektleder Mathea Roland, som skal være med å guide ungdommen gjennom hele prosessen.

 

Har du enda ikke fått med deg hvilke filmer som konkurrerer om førsteplassen i år? Sjekk dem ut her da vel! TRYKK HER FOR MER INFORMASJON OM FILMENE

Vi er klare for å se hvilken film som blir kåret til Europas beste!
Det hele vil bli streamet live kommende søndag (13. november) kl. 20.00 på EFA sine nettsider!
Les mer om på EFA sine nettsider her.

Arrangementet er støttet av Norsk filminstitutt