Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Møt vår frivilligkoordinator!

Vi starter det nye året med å ansette teaterjenta Lise Lilletun Christensen. Nå er hun klar for å spre glede under årets Barnefilmfestival.

Med en bachelorgrad i Faglærer Teater fra UiA og erfaring som både skuespiller og instruktør, er Lise nå klar for å lede våre fantastiske frivillige. 

Har du noe forhold til festivalen fra da du var barn eller ungdom? 
- Ja, absolutt! Da jeg var liten var det fast tradisjon i familien å dra på festivalen, spesielt på familiedagen. Da jeg ble litt eldre begynte jeg å dra dit med venner, og så begynte jeg å jobbe som frivillig. Jeg har utrolig mange minner fra festivalen.

Fortell om en filmopplevelse som har satt spor. 
- Jeg elsker filmer, så jeg har utrolig mange! Jeg tror kinoturene med Bestemor skiller seg ut. Vi gikk på kino og så bla. "Frøken detektiv", og så kunne vi snakke masse om det etterpå, spesielt kunne vi snakke om at vi begge hadde lest Nancy Drew bøkene. Det er fremdeles noen av de beste minnene mine på kino, og "Frøken detektiv" forble favorittfilmen min i gode 5 år etter.


Et annet viktig filmøyeblikk for meg var nok tradisjonen som ble laget rundt alle Harry Potter filmene. Jeg var superfan av bøkene, men var kanskje for liten til å se filmene alene med en gang de kom ut, så da falt ansvaret på min, ikke fullt så Harry Potter interesserte, far som jeg så filmene med. Det ble en tradisjon også da jeg ble eldre at jeg skulle se filmene med pappa først.

Related image

Et must blant tv-serier? 
- Her er det også utrolig mye. For tiden er jeg hekta på «Haunting of Hill House». Ellers er Michael Schurs nyeste serie «The Good Place" høyt på lista mi! I min Frøken detektiv fasen klarte jeg også å se hele "Veronica Mars" serien 3-4 ganger, så den er også blant favorittene. Sist men ikke minst er alltid «The Office" noe jeg kan sette på for å få opp humøret.

Favoritt barnefilm? 
- Kan man regne "Harry potter og mysteriekammeret" som barnefilm? Den stod alltid på når jeg var hjemme syk fra skolen. Ellers elsket jeg Disney prisessene, spesielt Askepott og Ariel.

Image result for cinderella gif

Hva er det driver du med utenfor festivaltiden? 
- Jeg har et vikariat som dramalærer, i tillegg er jeg inspisient for Kristiansand Barne og Ungdomsteaters nye produksjon "13" som spilles i slutten av Januar på Teateret (den blir virkelig et fyrverkeri av en forestiling). I begge jobbene får jeg jobbet med utrolig mange dyktige folk, og lært utrolig mye, både av voksne, barn og ungdom.

Hva ønsker du å bidra med til festivalen? 
- Jeg ønsker å gi alle, både gjester og frivillige, en god opplevelse, der de får knyttet gode minner til film og kultur. Jeg ønsker at festivalen skal bli en gøy aktivitet for alle involvert, for jeg tror det er litt for lite fokus, for en del av oss, på hvor viktig det er å bare ha det gøy av og til.

Hva vil du bli når du blir stor? 
- Jeg vet ikke, jeg vil egentlig bare være meg og fokusere på å være så god meg jeg kan! Og selv om jeg bare er 165cm, så har jeg dessverre gitt opp å vokse meg noe større enn det.