Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Møt vår nye BFF’er!

Nyansatt Ida Helen Gøytil går fra NATT&DAG til Barnefilmfestivalen.

Etter 6 år i Oslo med studier og jobb har Ida valgt å flytte tilbake til hjembyen Kristiansand.
Ida er tidligere elev ved medialinjen på Tangen Videregående, og har en bachelor i Art Direction fra Westerdals Oslo ACT. Hun har en variert bakgrunn, blant annet som frilansfotograf og redaksjonsmedlem i NATT&DAG. Nå er hun klar for å jobbe med Norges største filmfestival for barn og unge som informasjonsansvarlig.

Har du noe forhold til festivalen fra da du var barn eller ungdom? 
- Jeg husker fortsatt at jeg leste gjennom festivalprogrammet på sengen før leggetid, og hvordan jeg gledet meg til å se de filmene jeg hadde valgt meg ut. Festivalen var absolutt med på å trigge filminteressen min, som har vært avgjørende for både utdanning og karrierevalg. Jeg føler meg heldig som får jobbe med noe som har engasjert meg siden barndommen.  

Fortell om en filmopplevelse som har satt spor. 
- Den første Harry Potter filmen betyr fortsatt veldig mye for meg. Pappa ville ha meg med på kino for å se den, men siden 6 år gamle meg syntes den så alt for skummel ut, lånte han den når den kom ut på VHS. For å ufarliggjøre filmen ytterligere spiste vi taco, men det ble riktignok mer måping enn spising for min del. Filmen gjorde et massivt inntrykk på lille meg, og startet en eskalerende Harry Potter besettelse som varte gjennom hele oppveksten. Heldigvis hadde jeg en støttende vennegjeng som var like besatte som meg, noe jeg trengte sårt de dagene jeg insisterte på å møte opp på skolen i full Galtvort uniform (ja, med kappe). 

I got: Hermione Granger!.

Et must blant tv-serier? 
- Her kan man sikkert svare veldig mye bra og kredibelt, men jeg velger likevel å gå for RuPaul’s Drag Race (min nye besettelse i voksen alder). 

Favoritt barnefilm? 
- Jeg elsker Disney og Pixar, og hulkegråter alltid når jeg ser Løvenes Konge. 

Hva er det driver du med utenfor festivaltiden? 
- Jeg jobber frilans som fotograf (og har foto som hobby), leser, skriver, ser film, og koser med de tre kattene mine.  

Hva ønsker du å bidra med til festivalen? 
- Jeg vil jobbe for å gjøre festivalen aktuell året rundt, styrke det gode tilbudet som allerede er der, og utforske mulighetene vi har i Filmfest UNG (som jeg tror er veldig mange, og veldig spennende!)  

Hva vil du bli når du blir stor? 
- Et godt forbilde for noen (selv om jeg skulle ende opp enslig, blakk og med 50 katter) 

Image result for aristocats gif

Du finner Ida og arbeidene hennes på instagram og idagoytil.com