Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Møt vår nye prosjektkoordinator!

I høst begynte jakten på en ny medarbeider som ville være med å lage festivalmagi sammen med oss i Barnefilmfestivalen, og nå er endelig vår nye kollega på plass!

Mads Halvorsen har en allsidig festivalbakgrunn, og har jobbet for flere av landet største festivaler. I kombinasjon med sørlandske røtter og skarre-r, gjør det ham til en perfekt match for Barnefilmfestivalen.

Velkommen til Kristiansand, Mads! Hvordan trives du så langt?
Takk! Jeg har bare bodd her i to uker, men foreløpig er det supert. Omstendighetene kunne vært lystigere, men koronasituasjonen er heldigvis litt mildere enn det jeg var vant til i Oslo. Jeg har besøkt Kristiansand mange ganger opp igjennom, men det er selvfølgelig noe annet å bo her, så nå gleder jeg meg til å bli enda bedre kjent med byen.

Ja, hva er egentlig tilknyttingen din til Sørlandet?
Begge foreldrene mine er fra Arendal. Selv om jeg har vokst opp rett utenfor Oslo, så er Sørlandet virkelig mitt andre hjem – særlig om sommeren. Skarre-r har jeg allerede, og de blaude konsonantene ligger veldig fort klare i munnen når jeg prater. Kanskje snakker jeg kav kristiansandsdialekt i tide til festivalen?

Hva gleder du deg mest til med å jobbe med på Barnefilmfestivalen?
Jeg gleder meg til å jobbe med en så spennende og definert målgruppe. Tidligere har jeg jobbet på festivaler som retter seg mot et mer voksent publikum, men det er jo ingen tvil om at det er barn og unge som er fremtiden. Måten festivalen inkluderer målgruppa si før og under selve festivalen, er både inspirerende og viktig.

Har du selv noen filmfavoritter fra barndommen?
Mitt første sterke kinominne kom da jeg som åtte-åring så Foreldrefellen, og deretter skjønte at én skuespiller (Lindsay Lohan) spilte begge tvillingene. Da skjønte jeg hvilket magisk potensiale film innehar! I tillegg er jeg stor fan av Narnia-filmene, også er det jo aldri feil med en klassisk Disney-tegnefilm: Den lille havfruen, Løvenes konge, Mulan… Herlig!

Men du gjør vel noe annet enn å se på film?
Haha, nesten ikke! 2020 gjorde det veldig lett å holde på med rolige hobbyer hjemme, så det har blitt mye film. Nå som jeg bor i en by med åpen kino blir det helt sikkert noen besøk der, så filmtittinga blir nok ikke mindre hyppig med det aller første. Jeg prøver allikevel å bryte det opp med en god bok eller et puslespill av og til, også har det blitt mange løpeturer. Baneheia neste!

 

Barnefilmfestivalen er planlagt fra 27. april til 2. mai 2021.

Foto: Jørgen Stenerud

 

 

Filmstudieark 1 / Filmstudieark 2