Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Møt våre EFA YAA jurysekretærer

For første gang skal EFAs Young Audience Award arrangeres i Norge. Ungdommer fra hele landet skal være med på å kåre Europas beste ungdomsfilm.

EFA, eller European Film Academy, har – blant flere priser – det som er kalt Young Audience Award, hvor juryen består av europeisk ungdom mellom 12-14 år. Årets jury består av hele norske 30 ungdommer, og juryer fra over 30 ulike land deltar.

Det er tre filmer som skal sees på tre dager. Søndag 26. april foregår digitale diskusjoner gjort gjennom Zoom, og jurymedlemmene skal stemme frem sin favorittfilm. Den norske juryen vil deles opp i 3 ulike diskusjonsgrupper fordelt på tre ulike jurysekretærer.

 

TIRIL

Vår første jurysekretær er Tiril Myhre Skår. Tiril er 22 år gammel og kommer fra Sandnes. Hun tok en bachelorgrad i film på Universitetet i Agder, og tar for tiden en master i dokumentarproduksjon på Universitetet i Stavanger. Hun har også laget kortfilmer som har kommet med i festivaler som Barnefilmfestivalen, Buster og Clexacon i Las Vegas.

«Jeg elsker film, og ser frem til å diskutere film med unge mennesker. Film er noe som er med på å bidra til å utvikle synet vårt på mennesker og samfunnet, derfor er jeg spesielt gira på å diskutere film med ungdommer, og høre hvilke syn de har på nåtidens filmer


IDA

Den andre personen vi skal bli kjent med er Ida Helen Gøytil. Ida er 25 år gammel og kommer fra Kristiansand. Hun har tidligere jobbet for Barnefilmfestivalen, men har også erfaring som frilansfotograf og har tidligere jobbet for NATT&DAG. Hun har også en bachelorgrad i Art Direction, som hun tok ved Westerdals.

«Jeg har en stor interessert i film, og synes at det er veldig kult at Norge endelig skal delta i EFA YAA med sin egen jury. Jeg gleder meg til å høre tankene og refleksjonene som ungdommene har om filmene, og tror dette kommer til å bli både spennende og lærerikt

 

VIVI

Den siste sekretæren vi skal bli kjent med er Vivi Eng. Vivi er 23 år gammel og kommer fra Toten. Hun har  studert film og en av hennes filmer har blitt vist på Kortfilmfestivalen i Grimstad. Hun har jobbet for Barnefilmfestivalen tidligere. I år er hun prosjektleder for den norske EFA YAA gjennomføringen i tillegg til å være jurysekretær.

«Jeg ser frem til å høre de ulike synspunktene ungdommene har å komme med angående filmene. Siden vi opplever film forskjellig, syns jeg det blir spennende å se om det er vilt forskjellige meninger om filmene, eller om det blir en samla favoritt

 

De tre filmene som skal vurderes er:  

My Brother Chases Dinosaurs
(Mio Fratello Rincorre I Dinosauri)

My Extraordinary Summer With Tess
(Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess)

Rocca Changes the World
(Rocca Verändert Die Welt)

Les mer om EFA YAA kåringen her.