Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Norsk kortfilmkonkurranse 2021

For femte gang arrangerer Barnefilmfestivalen i Kristiansand en egen konkurranse for norske kortfilmer for barn og unge.

Etter rekordstor påmelding i 2020, var hele 12 filmer nominert i fjorårets konkurranse. Blant de nominerte kåres én vinner, valgt av en jury bestående av norske fagpersoner. Vinneren får statuett og diplom, samt at filmen får en plass på shortlisten over kortfilmer som kjemper om en nominasjon i Amanda-kategorien for Beste kortfilm.

Frist for påmelding: 1. februar

Påmeldingsskjema finner du HER

Kriterier for påmelding er som følger:
1. Filmen kan være max 35 minutter lang.
2. Filmen må ha norsk hovedprodusent, og sentrale funksjoner må være norske.
3. Film som har vært nominert ved forrige Amanda-periode kan ikke nomineres på nytt.

Tidligere vinnerfilmer:
2020: «Mor visste ingenting», regi Anita Killi
2019: «Sportegn», regi Ingvild Søderlind
2018: «Myrhull», regi Torfinn Iversen
2017: «Vill mark», regi Thea Hvistendahl

Barnefilmfestivalen i Kristiansand arrangeres for 24. gang fra 27. april til 2. mai 2021. Festivalen er en stor publikumsfestival med mellom 15. og 18 000 registrerte billetter. Festivalen har også et eget bransjeprogram – med seminarer, presentasjoner og workshops – som samler norsk og utenlandsk bransje som arbeider med filmfortellinger for barn og unge.

Foruten Barnefilmfestivalen velger følgende festivaler kortfilmer til Amanda-shortlisten: Amandusfestivalen, Bergen internasjonale filmfestival, Fredrikstad Animation Festival, Kortfilmfestivalen i Grimstad, Minimalen, og Tromsø internasjonale filmfestival.