Pitchekonkurranse: Vinn 100 000!

Vi ser etter spennende nye historier for barn

Mediefondet Zefyr og Barnefilmfestivalen inviterer til pitchekonkurranse for kinofilm og tv-serier under Barnefilmfestivalen 2020. Vinnerprosjektet stikker av med 100 000 kr.

Frist for påmelding: 14. februar
Påmeldingsskjema finner du HER.

Filmskapere med ønske om å realisere en kinofilm eller tv-serie prosjekt for barn eller ungdom på Sør- og Vestlandet får nå en unik mulighet til å vinne 100 00 kroner. Mediefondet Zefyr og Barnefilmfestivalen inviterer også i år til pithekonkurranse. Formålet er at premiepengene skal brukes til å produsere en pilot for vinnerprosjektet. Festivalen arrangeres fra 21. – 26. april 2020. Fredag 24.04.2020 avholdes konkurransen i Kristiansand og vinnerprosjektet annonseres samme kveld.

- Vi er veldig glade for at samarbeidet med Zefyr nå går inn i år 3, og håper dette blir en tradisjon som kan vare i mange år til, sier festivalsjef Danckert Monrad-Krohn.

I 2019 var det totalt åtte prosjekter som ble vurdert, og juryen besto av filmprodusent Aage Aaberge, programdirektør Christin Berg i Nordisk Film Kino, kinodirektør Kim Skarning Andersen fra KinoSør og
Jan Aksel Angeltvedt fra Mediefondet Zefyr. En samlet jury lot seg sist begeistre av vinnerprosjektet GLOBUS ved produsent Gary Cranner og regissør Johan Kaos. 

Om vinnerprosjektet sa juryen: - GLOBUS tar tak i en høyaktuell og viktig utfordring, på en original og spennende måte. Juryen vil berømme vinneren for å presentere et godt gjennomtenkt og helstøpt prosjekt, og vi håper pengepremien kan bidra til å forløse de kvaliteter i prosjektet som treffer målgruppen midt i hjertet, uttalte juryen under prisutdelingen på Barnefilmfestivalen tidligere i år. Juryen berømmet samtidig nivået på finaleprosjektene med tanke på originalitet, kvalitet og aktualitet i valg av tematikk, og hadde stor tro at flere av prosjektene kan bli realisert, og dermed få sitt fortjente møte med publikum.

- Nå ser vi fram til mange spennende nye historier for barn, og vi gleder oss til å holde en fremtidig presentasjon av vinnerfilmene som ferdige filmer på Barnefilmfestivalen, avslutter en forventningsfull Monrad-Krohn.

Pitchedato: Fredag 24.04.2020 i Kristiansand.
Vinnerprosjektet annonseres samme kveld.

Filmskapere med ønske om å realisere sine barnefilmprosjekter på Sør- og Vestlandet får nå en unik mulighet til å vinne 100 00 kroner, hvor formålet er at premiepengene skal brukes til å produsere en pilot for vinnerprosjektet.

Frist for påmelding: 14. februar
Påmeldingsskjema finner du HER.

Regler for pitchekonkurransen 2020:

  • Innsendt pitchedokument skal være maks 1 A4 side (Arial. 12 pt) og omhandle beskrivelsen av en kinofilm eller en tv-serie med barn eller ungdom som målgruppe
  • Pitchedokumentet skal kun inneholde tekst og beskrive prosjektets handling. Dokumentet skal være anonymt og skal slik ikke inneholde informasjon om forfatter eller noen andre involverte parter
  • Ettersom regional tilknytting vektlegges, må alle søkere (i eget felt i søknadsskjemaet) forklare hvordan prosjektet er tenkt realisert i regionen, nærmere bestemt Zefyrs virksomhetsområde*
  • Vinnerprosjektet skal være tilknyttet en produsent på innsendingstidspunktet
  • Pitchen skal lastes opp som pdf. Filnavnet må inneholde tittelen på pitchen
  • Innsendte bidrag vil bli vurdert av en oppnevnt jury, som også vil være tilstede under festivalen, foreta vurdering og kåre en vinner
  • 6-8 prosjekter inviteres til å pitche sitt prosjekt fredag 24. april under Barnefilmfestivalen 2020
  • Inviterte deltakere vil få beskjed innen 15. april 2020

* Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder og Telemark. På grunn av kommende fylkessammenslåing regnes også Vestfold med som mulig innspillingsområde.