Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Pitcheprat med fjorårets vinner

Barnefilmfestivalen arragerer for tredje året på rad Norges største pitchekonkurranse for barnefilm i samarbeid med Mediefondet Zefyr. Her kan filmskapere med et ønske om å realisere sine barnefilmprosjekter få en unik mulighet til å vinne 100 000 kroner. Premien skal brukes til å produsere en pilot for vinnerprosjektet.

I 2019 gikk premien til det stavangerbaserte produksjonsselskapet Chezville ved produsent Gary Cranner og regissør og manusforfatter Johan Kaos. Prosjektet deres «Globus» er en spillefilmidé om ei jente som finner en planet i skogen og bestemmer seg for å ta dem med seg hjem.

Første steget mot realiseringen av langfilmen er en kortfilm. Nå er de snart i mål med finansieringen og innspillingen starter i mai. Håpet er å ha en ferdig film i slutten av 2020. Premiepengene fra pitchekonkurransen har gitt dem mulighet til å kombinere arbeidet med kortfilm og en spillefilm – både gjennom prosjektutvikling, søknadsskriving og manusutvikling.

Selv synes Kaos at pitchekonkurransen var en fantastisk opplevelse både for dem og prosjektet.
- Vi sikter høyt og håper vi skal få til kortfilmpremiere på en stor internasjonal festival i første halvdel av 2021. Men jeg håper også vi får lov til å komme og vise den på Barnefilmfestivalen.

Selv om det var nervepirrende å skulle presentere filmen sin for pitchejuryen synes Kaos det var en nyttig erfaring.
- Det er skummelt å legge sjela si på blokka på den måten, men prosessen tvinger en til å jobbe seg inn i kjernen av prosjektet. En må finne svar på alle de vanskelige spørsmålene man ellers helst hopper rundt på et tidlig stadium - og det trenger man.

Kaos har også funnet andre måter å fortelle historien på. Som småbarnsfar har han gjenoppdaget bildebokformatet og skal, i samarbeid med Cappelen Damm og illustratør Bård Sletvold Torkildsen, publisere en sår og spennende bildebok kalt Robin og planeten for barn i starten av april.

Hvem som vinner pitchekonkurransen i 2020 er enda uvisst, men juryen sitter klare:
Trykk her for å se årets pitchejury

Årets pitchedato: Fredag 24.04.2020 i Kristiansand.

Skrevet av: Helene Alsaker