Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Pris til Anita Killis «Mor visste ingenting»

Beste norske kortfilm for barn og unge.

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival skulle etter planen vært arrangert i april, men ble på grunn av koronasituasjonen avlyst og vil bli arrangert til høsten i stedet. Samtidig har deler av festivalen gått online og i dag ble kåringen av «beste norske kortfilm for barn og unge» foretatt.

REKORDSTOR PÅMELDING

Festivalen opplevde en rekordstor påmelding av norske kortfilmer og hele 12 titler var nominert i årets konkurranse.

- Det er gledelig å se at det lages så mye bra norsk kortfilm for barn, - og årets nominerte filmer viser at det er stor variasjon, bredde og høy kvalitet på norsk kortfilmproduksjon, sier Stina Ask Mikkelsen, daglig leder og programansvarlig for Barnefilmfestivalen.

Juryering har måttet foregå online grunnet korona. Festivalen retter en stor takk til alle filmskaperne og til fagjuryen som har vært fleksible og bidratt til at årets konkurranse ble mulig å gjennomføre. Fagjuryen har bestått av lederen av New Nordic Films (Haugesund) Gyda Velvin Myklebust, frilanser, «kortfilmveteran» og tidligere kortfilmkonsulent, Kalle Løchen, samt regissør og utviklingsprodusent, Atle Knudsen.

Short-listet til Amandaprisen

«BFFs KORTFILMPRIS» går til beste norsk kortfilm i festivalens konkurranseprogram. Prisen består av en statuett, et diplom, - dessuten blir filmen short-listet til Amandaprisen for beste kortfilm 2020.

- En kort og usedvanlig stemningsfull animasjonsfilm som antyder en hemmelighet som ei ung jente tar med seg alene inn i en kornsilo. En fjøsnisse, en fantasifigur, blir budbringeren av håp i det som er den uvisse tristheten hos jenta. Animasjonen underbygger et følelsesmessig nivå i den korte fortellingen og bringer oss som publikum fra et mørke mot lyset. Vinneren er MOR VISSTE INGENTING av Anita Killi, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Prisvinner før premieren

Vinnerfilmen er den nyeste filmen fra den prisvinnende regissøren Anita Killi. Mest kjent som skaperen bak kortfilmen «Sinna Mann» (2009).

- Det var overraskende og gledelig å få en slik gjev pris nå! Det er ekstra gøy fordi filmen først ble ferdig i koronatiden og ennå ikke har hatt premiere. Da er det godt å vite at den har truffet juryen og nå vinner pris allerede før den har møtt publikum, sier regissør Anita Killi.

Juryen gav «hederlig omtale» til filmene SATANS BARN av Thea Hvistendal og RUDY OG LYNMONSTERET av Endre Skandfer.

Se oversikt over alle de nominerte filmene her.

 

Om regissør Anita Killi
Anita Killi studerte illustrasjon, grafisk design og dokumentarfilm. I 1996 tok hun en mastergrad i animasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo. Killi grunnla og driver sitt eget animasjonsstudio, Trollfilm AS, mest kjent for filmen «Sinna Mann» som hadde sin premiere på Barnefilmfestivalen 2009 og har vunnet filmpriser verden rundt.

Om filmen «MOR VISSTE INGENTING»
Nede i en tom, dyp kornsilo utspiller det seg en intens, men stille kamp, for et ungt menneske som sliter. Som foreldre er det ikke alltid vi vet hva som skjer i hodene på barna våre. Små ting kan være nok til å gi dem ny energi til å gå videre i livet.

Fakta:
Norge, 2020
Regi: Anita Killi
Foto: Morten Skallerud
Animasjon: Jens Jonathan Gulliksen
Klipp: Simen Gengenbach
Manus: Marianne Bundgaard Nielsen, Anita Killi
Lyd: Håkon Lammetun
Musikk: Zbigniew Preisner
Produsent: Marita Mayer, Anita Killi / Trollfilm AS

 

 

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/HagbartGallery.cshtml)