Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Programslipp: Digitalt skoleprogram!

Når filmprogrammet slippes i dag, er det et annerledes program - nemlig et rikt og mangfoldig heldigitalt program for barnehager, skoler og akkrediterte. 

Festivalens digitale program blir tilgjengelig for barnehager, skoler og akkrediterte i 2021.

- At vi for andre året på rad skal arrangere festival midt i en pandemi, det hadde jeg ikke trodd. Og at vi midt i denne situasjonen som er krevende for alle, likevel skulle se en ny og spennende satsing, som digital skolefestival, vokse frem, hadde jeg aldri sett for meg, sier daglig leder i Barnefilmfestivalen, Stina Ask Mikkelsen

Det digitale skoleprogrammet finner du HER.

Utsetter slipp av familieprogrammet 

Når filmprogrammet slippes i dag, er det et annerledes program - nemlig et rikt og mangfoldig heldigitalt program for barnehager, skoler og akkrediterte. 
 

Forventer rekord

Alle grunnskoler og barnehager fra Kristiansand, Arendal og Farsund får tilbud om å delta på den digitale utgaven av filmfestivalen. I tillegg gjelder tilbudet også alle videregående skoler i hele Agder. Programmet består av totalt 74 filmer.

– I denne annerledestiden er det nærmest absurd, men også veldig gledelig, å kunne melde om at vi i fjor faktisk hadde rekordoppslutning fra skolene med over 14 500 besøkende. I år kan vi allerede nå si ganske sikkert at vi kommer til å overgå fjorårets rekord. Vi opplevde en overraskende stor entusiasme og oppslutning. Nå arrangerer vi digital festival for andre gang. Vi lærte mye i fjor som gjør at vi har mange gode erfaringer å bygge videre på, sier Ask Mikkelsen.

- I en tid hvor behovet for kunst og kultur er større enn noensinne er jeg utrolig glad for å kunne tilby et stort og rikt filmprogram fra hele verden til barn og ungdom i Agder. Vi håper den digitale festivalen når ut til flest mulig, og stimulerer til filmglede, undring, underholdning og diskusjon. Det er ingen tvil om det siste årets restriksjoner har gått betydelig ut over barn og unge. De trenger de gode historiene og opplevelsene mer enn noen gang, sier  Ask Mikkelsen.

- Film er best på kino. Samtidig så vi i fjor at den digitale utgaven førte til at vi nådde bredere ut og flere skoler deltok som ikke hadde hatt mulighet til å benytte tilbudet tidligere, grunnet avstand og bussutgifter. Som en av lærerne skrev – «Film er ikke nødvendigvis best på kino for skoler i periferien», sier Ask Mikkelsen.


Er du lærer? Her kan du registrere din klasse. 

Utvider skolesatsingen

Vi satser stort på filmverksteder for skoleklasser. Det er spesielt gledelig at for første gang er samtlige offentlige skoler i Søgne og Sogndalen med på dette. For første gang satser Barnefilmfestivalen også på å produsere et stort antall pedagogiske filmstudieark til filmene i programmet. Disse er tilpasset læreplanen og har oppgaver som oppfordrer til diskusjon, lek og læring. I tillegg samles det inn videohilsener fra skuespillere og regissører fra hele verden.

PROGRAMMET 2021:

- Festivalen kan skilte med et rekordstort digitalt bransjeprogram spekket av store internasjonale navn og spennende tema.
- Det blir for andre år på rad fasilitering av Norges EFA "Young Audience"-jury (Europas "Oscar-kåring" for barn og unge).

Ønsker du å akkrediterede deg til bransjedelen? Ta en titt her.

 

Det digitale skoleprogrammet består av totalt 74 filmer:

 • Fem verdenspremierer og flere eksklusive førpremierer!
 • 35 kortfilmer
 • 31 langfilmer (fiksjon)
 • 8 dokumentarer (både lange og korte)
 • Her finner vi også festivalens egenproduserte dokumentarfilm #Innestengt

På programmet finner vi blant annet:

 • Film fra fem av syv verdensdeler (Nord- og Sør-Amerika, Europa, Afrika og Oseania).
 • Film fra alle de fem nordiske landene.
 • Film fra mer enn 20 land totalt, med handling satt i for eksempel Belgia, Brasil, Canada, Colombia, Finland, Hellas, Italia, Latvia, Russland, Sudan, Sveits - og Arktis!
 • Den oscarnominerte islandske animasjonskortfilmen "Yes-People".
 • Den norske kortfilmen "Sparkekoret" som var kortlistet til Oscar.

 • Den latvisk-norske animasjonsfilmen "My Favorite War" som var blant kandidatene til Oscar for Beste animasjonsfilm.
 • Prisvinnende filmer fra store festivaler som Berlinalen og Venezia.