Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Rekord i annerledesåret 2021

Selv om også årets festival ble noe annet enn normalen, ble det besøksrekord på Barnefilmfestivalen

Også 2021 skulle vise seg å bli et annereledesår hva gjelder arrangement og festival. Vi er ennå ikke helt tilbake til normalen, men gleder oss over at årets festival ga oss mulighet til å vise film på kino igjen. Barnefilmfestivalen 2021 ble en hybridversjon, der vi videreutviklet vår digitale filmvisningsportal for skoler samtidig som vi kunne invitere til et begrenset antall filmvisninger på kino for både barnehage, skolelever og familiepublikummet fra 27. april til 2. mai på Kristiansand kino. I tillegg hadde vi et stort og godt digitalt tilbud for filmbransjen.

Rekordbesøk!
I skrivende stund kan vi se tilbake på et publikumstall på hele 19.981! Det er en solid oppgang fra tidligere år. Rekorden er i hovedsak et resultat av et stort og godt digitalt filmprogram, som nådde ut til skoler i hele Agder. Over 17.000 digitale billetter ble hentet ut av barnehage- og skolepublikummet.

Også tallet påmeldte bransjefolk så en stigning i år, og hele 316 registrerte deltakere fra inn- og utland besøkte Barnefilmfestivalen digitalt. Vi er veldig stolte over at tilbudet vårt til bransjen ble så godt mottatt! Årets bransjeprogram var det største vi noen sinne har presentert, med alt fra mesterklasser av anerkjente eksperter til presentasjoner av kommende filmer, som Folk og røvere i Kardemomme by.

Filmprogrammet
Årets digitale skoleprogram bestod av hele 74 titler. Vi hadde film fra fem av de syv verdensdelene, og fra alle de nordiske landene. Filmene kom fra mer enn 20 forskjellige land, og hadde handling satt i blant annet Brasil, Colombia, Canada, Island, Latvia, Russland, Sveits, Hellas, Sudan - og Arktis! Flere av filmene har vunnet priser på store internasjonale festivaler, og vi hadde til og med en oscarnominert kortfilm på programmet. Av disse 74 filmene hadde hele 38 av dem kvinnelig regissør, noe som gir en andel på 51%.

Barnefilmfestivalen 2022
Du kan allerede nå notere deg datoene for neste års festival: 26. april til 1. mai! Dette blir 25. gang Barnefilmfestivalen arrangeres, og vi gleder oss til å feire jubileum! Forhåpentligvis har vi da mulighet til å invitere enda flere til kinoen, invitere til gatefest på den store familiedagen og samle både små og store til en fantastisk festivaluke. Vi gleder oss - og er allerede i gang med å planlegge. Velkommen skal dere være!