Barnefilmfestivalen 26. april1. mai 2022

Sommer i kinosalen!

Tips til sommerens kinofilmer!

Selv om sola steker og man aller helst vil bade, sole seg og være ute, er det faktisk lov å trekke inn i en svalende kinosal en gang eller to i løpet av sommeren også. Kanskje dukker det til og med opp en regnværsdag i løpet av de neste par månedene? Da er det absolutt lov å synke ned i et kinosete med et popcornbeger i hånda og nyte en god film der den hører aller mest hjemme - på kinolerretet!

Nå som kinoene endelig har åpnet opp igjen over hele landet, er det heldigvis mye gøy å velge blant for ivrige kinogjengere. Her kommer noen av våre tips til filmer det kan være verdt å få med seg i ferien! (Obs: Tilgjengelighet varierer, sjekk din lokale kino for riktig program.)

Allerede nå går det flere sommerlige filmer på kino, og tre av dem hadde til og med førpremiere på Barnefilmfestivalen i år. Vi anbefaler selvsagt at du ser den norske dokumentaren Bortebane, den finske filmen om Vilja - den magiske skogsfeen eller animasjonsfilmen Finny & Leah - den hemmelige øya. For de litt eldre er Ninjababy et supert valg!


Sommeren byr ellers på noen flere spennende premierer, blant annet er Ville vestens datter akkurat sluppet på kino. Snart kommer også disse filmene:

Croods - En ny tid (premiere 2. juli)
Croods - En ny tid er oppfølgeren til The Croods fra 2013, og følger familien Crood på nye eventyr. Den prehistoriske familien har forlatt hulen sin og ser etter et nytt sted å bo. Filmen har selvfølgelig fått norsk dub, og blant de norske stemmene finner vi Håvard Bakke, Tomine Harket og Ulrikke Brandstorp. Dette er en skikkelig familiefilm, som passer for alle fra 6 år og oppover!

Chaos Walking (premiere 16. juli)
Dette er en sci-fi-historie basert på romanen med samme navn, skrevet av Patrick Ness. Todd, spilt av Tom Holland (selveste Spider-Man), bor i et dystopisk fremtidssamfunn bestående av bare menn. De kan alle høre hverandres tanker, noe som gjør det vanskelig å holde på hemmeligheter. En dag møter Todd på Viola (Daisy Ridley) - en jente! Hva gjør hun der? Og hva betyr det for samfunnet Todd er en del av?

Chaos Walking er et actionpakket og spennende eventyr, som passer for barn og voksne over 12 år.


Spaceboy (premiere 23. juli)
11 år gamle Jim flytter en ny by, på grunn av farens jobb med romfart. Inspirert av dette, går Jim i gang med å bygge sin egen romballong. Han får med seg den motvillige klassevenninnen Emma, men klarer de to virkelig å fullføre prosjektet? Spaceboy er en sjarmerende belgisk barnefilm om store drømmer og ville ideer.

 

På tampen av sommeren dukker også Rocks opp på kino. Den vant UNG-prisen for beste ungdomsfilm på Barnefilmfestivalen i år, og er en sterk film om den unge britiske jenta Rocks, og hva som skjer når moren hennes stikker av. Anbefales!

God sommer fra alle oss i Barnefilmfestivalen!