Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Tidenes største bransjeprogram venter!

Ler mer om årets bransjeinnhold på Barnefilmfestivalen.

Selv om vi gjerne skulle samlet både nasjonal og internasjonal bransje til rekefest og innholdsrike dager på det glade sørlandet, legger de gjeldende restriksjonene for reise og arrangement dessverre en stopper for det. Vi klinker heller til med det største faglige programmet festivalen noensinne har sett, og gleder oss til å dele det med dere på vår bransjeplattform her på nettsiden, i tidsrommet 27. april til 9. mai.

I tillegg til de faste innslagene Films on the Horizon og pitchekonkurransen, og vårt lokale innslag om drømmer for Kristiansand som filmby, byr Barnefilmfestivalen i år på et barnefilmseminar med flere nasjonale og internasjonale gjester. Programmet består av mesterklasser, rundebordskonferanser og presentasjoner fra regissører, salgsagenter, innkjøpere med mer. Innholdet i bransjeseminaret er i hovedsak produsert av regissør og styremedlem Frank Mosvold.

Det blir mesterklasser fra Robert McKee og Gary Pope
McKee (f. 1941) er en amerikansk forfatter og foredragsholder særlig kjent for sitt seminar STORY, et tre-dagers seminar med fokus på struktur, stil og historiefortellingsprinsipper. Kjente filmskapere som Peter Jackson (Ringenes herre), har deltatt på seminaret, og i Spike Jonze’s Adaptation. (2002) spiller selveste Brian Cox rollen som McKee i en sekvens der Nicolas Cages karakter deltar på nevnte seminar. McKee har sett et utvalgt norske barnefilmer, og skal kommentere på historien og strukturen i dem.

Gary Pope er medgrunnlegger og administrerende direktør i Kids Industries, verdens eneste «Insight, Strategy and Creative»-byrå for familiemarkedet. Gjennom 20 år har det London-baserte markedsføringsbyrået jobbet med kunder som Legoland, Marvel og BBC. Hos oss skal Pope snakke om hva som kreves for å holde på et publikum når du først har fått det på kroken.

Keynote og rundebord
Det blir også en keynote-presentasjon fra Rasmus Krogh, direktør i Nordisk film, som skal snakke om trender i det nordiske kinomarkedet, og hvilke suksessformler som gjør at en lokal film kan funke i det nordiske markedet.

Konferansen inneholder også to rundebordskonferanser. Den første består av prisvinnende europeiske animasjonsregissører. To av dem står bak de nylig Oscar-nominerte filmene Wolfwalkers (Tomm Moore) og A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (Will Becher). Disse to møter den skandinaviske trioen Kim Hagen Jensen (Drømmebyggerne), Christian Ryltenius (Pelle Svansløs) og Rasmus Sivertsen (Kaptein Sabeltann og den magiske diamant) i en samtale om nettopp det å regissere animasjonsfilm. Samtalen ledes av Frank Mosvold, som selv har regissert Elleville Elfrid.

I den andre rundebordskonferansen møter vi innkjøpere fra de nordiske allmennkringkasterne NRK, DR, SVT og YLE, som forteller om hva slags innhold de ser etter, og hvilke trender og utviklinger de har sett hva gjelder flater, konkurranse og familiemarkedet generelt.

Samtaler og presentasjoner
I tillegg forteller en variert gruppe salgsagenter og distributører fra land som Sverige, Tyskland, Belgia og Storbritannia om hva slags innhold de mener fungerer best i dagens marked, hva de selv ser etter, og hvordan det er best å kontakte dem.

Avslutningsvis forteller nordiske finansører som NFI, Sørnorsk filmsenter og Nordisk film og TV-fond om finansieringsprosessen og hva slags prosjekter de selv finansierer.

Alt dette kommer altså i tillegg til Films on the Horizon, der vi presenterer seks flunkende nye kinofilmer for barn og unge, samt to ferdigstilte animasjonskortfilmer fra The Animation Workshop ved VIA University College i Viborg.

Sjekk ut flere detaljer om bransjeprogrammet HER.
Det digitale filmprogrammet finner du HER. 

HER kan du akkreditere deg innen 21. april.