Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Velkommen på kino!

Barnefilmfestivalen + Kristiansand kino = sant!

Etter at de nasjonale restriksjonene ble lettet i forrige uke, åpnet Kristiansand kino endelig dørene igjen. Det er gode nyheter for en filmfestival! Vi er glade for å kunne invitere lokalt publikum til festivalvisninger på kinoen, som et supplement til det digitale programmet vi allerede har planlagt for skole- og bransjepublikummet. Selv om det ikke blir et helt vanlig festivalprogram, kan vi presentere en god blanding sterke filmer. Her kommer en oversikt!

 

DAGSPROGRAM PÅ KRISTIANSAND KINO
Denne oversikten innholder kun de fysiske visningene våre.
Tidspunkter og link til billetter finner du inne på hver enkelt film.

BILLETTPRIS 70,-

Tirsdag 27. april

Onsdag 28. april

Torsdag 29. april

Fredag 30. april

Lørdag 1. mai

Søndag 2. mai

Norsk åpningsfilm!
Årets åpningsfilm er den norske dokumentaren Bortebane, som følger fem ungdommer gjennom Norway Cup. Visningen hos oss blir filmens verdenspremiere, noe vi gleder oss stort til. Filmen er regissert av Line Hatland, og er en oppriktig og fin skildring av både ungdomstiden og den store fotballturneringen.

I tillegg blir det eksklusiv visning av vår egenproduserte dokumentar #Innestengt, som skildrer hvordan det var å være barn da koronaen kom til Norge for et drøyt år siden.

Førpremierer!
I tillegg til Bortebane, inkluderer kinoprogrammet flere spennende førpremierer. Norske Ninjababy hadde festivalpremiere i Tromsø i vinter, men har ennå ikke gått på vanlig kino. Hos oss får du muligheten til å se den! I tillegg blir det førpremiere på animasjonsfilmene Apestjernen, Frynse på ville veier!, og Ville vestens datter - og vi har enda en tøff jente på programmet, nemlig Vilja - den rampete skogsfeen.

Gledelige gjensyn!
Noen filmer klarer vi rett og slett ikke gi helt slipp på, og derfor skal vi også vise noen populære favoritter som allerede har gått på kino. Det gjelder sjarmerende Elleville Elfrid, amandavinneren Flukten over grensen og familieprosjektet Tottori! Sommeren vi var alene. Det går også noen filmer på kino allerede nå, som vi ikke klarte å dy oss fra å inkludere i vårt eget program når muligheten først bød seg. Den norske dokumentaren Gunda har høstet heder og ære over hele verden, mens den fargerike animasjonsfilmen Finny & Leah - Den hemmelige øya passer for hele familien.

I anledning at den tsjekkiske animatøren og regissøren Zdeněk Miler ville fylt 100 år i februar, har vi fisket fram kortfilmsamlingen om Muldvarpen, som vi gjerne vil få vist til de aller minste!

For ungdommen!
Vårt program for ungdom er selvfølgelig ikke glemt. I tillegg til allerede nevnte Ninjababy, har vi gleden av å vise den ferske norske dokumentaren Generasjon Utøya og BAFTA-vinneren Rocks. Dette er alle tre sterke og gode filmer, med kvinnelige filmskapere bak kamera.

Vi viser også den danske thrilleren Sønner av Danmark, i et samarbeid med Plattform. Visningen blir et eget arrangement for skoleelever, og inkluderer en panelsamtale med fokus på ekstremisme, holdninger og utenforskap.

Vi gleder oss til festival!

 

Etter planen skulle vi også vist to av Joachim Triers beste filmer på Aladdin, i samarbeid med Cinemateket i Kristiansand. Dessverre holder Cinemateket fortsatt stengt i uke 17, og visningene av Reprise og Thelma er dessverre avlyst.



DAGSPROGRAM PÅ KRISTIANSAND KINO
Denne oversikten innholder kun de fysiske visningene våre.

Tirsdag 27. april

Onsdag 28. april

Torsdag 29. april

Fredag 30. april

Lørdag 1. mai

Søndag 2. mai