Barnefilmfestivalen 25.-30. april 2023

Verdenspremiere som åpningsfilm!

Den norske dokumentarfilmen "Bortebane" får sin verdenspremiere på Barnefilmfestivalen!

Vi er stolte og glade over å annonsere at den norske dokumentarfilmen Bortebane får sin verdenspremiere som åpningsfilm på Barnefilmfestivalen 2021. Filmen er regissert av Line Hatland, og følger fem spillere på lag fra ulike land gjennom Norway Cup. Dette er en underholdende og ærlig dokumentar, som tar for seg hele følelsesregisteret som kommer til uttrykk under nettopp en fotballcup.

Drømmen om seier krydres av spennende møter med jevnaldrende fra ukjente verdenshjørner og nysgjerrigheten i oppdagelsesferder i et nytt land, i en ny by. Bortebane byr på kjente situasjoner og følelser, uansett om du spiller fotball eller ikke. Alle med konkurranseinstint vil kjenne seg igjen i gleden ved seier, eller fortvilelsen over å bomme på mål.

Bortebane vises for en sal full av skoleelever under den offisielle åpningen av festivalen, på morgenen tirsdag 27. april. Vår egen drøm for festivalen var nettopp dette - faktiske kinovisninger for et spent publikum. Derfor er det ekstra gøy at den første festivalvisningen i år blir en splitter ny, norsk film!

Vi jobber nå iherdig med å sette sammen et kinoprogram for hele festivaluken, slik at alle i byen kan besøke Barnefilmfestivalen på Kristiansand kino. Festivalen varer fra 27. april til 2. mai, og vi gleder oss til å dele resten av kinoprogrammet med dere.

Velkommen på festival!